Всички имаме коли, нали ?
Ремарке с две оси всяка с товароподемност 750кг. Общо тегло 1500кг. Товар около 1000кг., но само ако е точно върху двете оси. Височина на пода 55см. Гуми отстрани- 155x70 R13 с височина 44см. Остават 11см. (55-44=11). Та въпроса е колко ще клекне торсиона, ако му кача палет 1000кг. Има 11см. до изравняване на гумите с пода. И проблема идва от факта, че мотокара може да го натовари само над/през гумите. Вариант е да подложа друг палет отдолу ама става афиф. Иска ми се хода да не е повече от 10-тина см., ама не съм имал вземане даване с такива торсиони и ще ви помоля за мнение. Засега нямам достъп до ремаркето, иначе бих направил полеви изпитания.
dyaneff - майстор
Би трябвало да има тампони, които да не позволят при максимално натоварване гумите да опрат в пода.
dyaneff написа:
Би трябвало да има тампони, които да не позволят при максимално натоварване гумите да опрат в пода.
Не могат да опрат в пода, тъй като гумите са отстрани, а и калниците са свалени.
dyaneff - майстор
Остава ти да се молиш да не кляка толкова много. Имай в предвид, че мотокара ако хване палета от дългата страна, при хода си назад гумата може да остане между рогите.
kuger - майстор
Аз не виждам проблем, при товароносимост1500 кг, ти го товариш с 2/3 от възможностите му.
Ако толкова те притеснява да не се вдигнат гумите над нивото на пода на платформата, подпрете страната, от която ще подходи мотокара с два крика. После го пускате да си легне на торсионите.
kuger написа:
Аз не виждам проблем, при товароносимост 1500 кг, ти го товариш с 2/3 от възможностите му.
Товароносимоста му е 1000кг и ще бъде натоварено на 100%.
kuger - майстор
А това? "Ремарке с две оси всяка с товароподемност 750кг. Общо тегло 1500кг"?
Дори и 100% натоварено пак няма да стигнат гумите до пода на платформата.
Претоварвал съм едноосо ремарке с измислен торсион на 150% и гумите не опряха в калниците.
Мисля, че на торсиона няма къде да му се сложи тампон.
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (4.61 KиБ) Видяна 2909 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (8.29 KиБ) Видяна 2909 пъти
dyaneff - майстор
Бъди сигурен, че е предвидено.

Тема "Ход на торсиони- ремарке" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: