Всички имаме коли, нали ?
profesionalist_wood - майстор
Дайба мамка му :x вчера тъпия ми племенник недочел кутийката със ситните букви че пише трансмисионно масло и го сипал в двигателя на фордо! Та добре че се усетил и дръпнал веднага...ама 100 грама отишли вече в мотора. При положение че кутийките са еднакви на външен вид а на съдържанието със ситни букви едното- масло за двигателя и другото трансмисионно масло.
Кво трябва да направя преди да съм прецакал нещо? :?
crez - майстор
Ако маслото в двигателя е минерално и трансм. е същото няма проблем, но ако е синтетика или полусинтетика има вераятност да се пресече. Така мсля аз.
ivouz - специалист
Запали и изгаси след 1 мин.Виж дали е станало на боза ако да, точи го ако не няма проблем 100 гр. не са проблем!
То е така направено,че не се вижда маслото а само капачката и преградката под нея :? Еми припалих я,ама сега е почти безшумна. Ще проверя какво е маслото тези дни и ще кажа.
Предполагам че повече е сипал,защото и двамата не знаем до къде е било маслото в тубичката защото не е прозрачна
ivouz - специалист
Добре де на щеката не се ли вижда .Според мен няма никакъв проблем.
Chefo77 - майстор
Това оня дизеловия Ескорт ли? Споко, в Металекс не им пука с какво масло е била колата :lol: :lol: :lol:
Шегувам се.
Пука им :lol:
Сериозно - ако не се пресече, няма грижи. Но все пак си скъси интервала за смяна и при първа възможност го смени.
DundyTheCroc - майстор
Няма какво много да го мислиш, отивай и сменяй масло и филтър.
Между другото с кой двигател е колата?
Кроки,колата е дизел с двигател Ендуро
DundyTheCroc - майстор
Ако е атмосферния дизел вероятно не му е проблем, ако е TD не знам как ще и понесе на турбината. Колко ти остава до смяна и какви са типа и вискозитетите на двете масла?

Тема "Проблем с маслото в двигателя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: