Всички имаме коли, нали ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
.... Мина почти месец, а още не съм посетила КАТ. Какви са соковете, плащанията, в данъчното ходи ли се, продавачът какво прави. Помагайте
radius - майстор
Май 2 седмици в КАТ, месец в данъчното. Що питаш за продавача?
zmiori - специалист
С договор или фактура? Купувач или продавач?
шоп - майстор
Първо уточнете, Вие продавачката или купувачката сте:-)
Че между между заглавието и питанката в текста има разлика на 180 градуса :-)

Иначе купувача си регистрира в КАТ МПСто в 14 дневен срок, а в данъчното в 30 дневен
Продавача дерегистрира в данъчното МПС то на база дог. за покупко продажба.

Има и други тънкости, но горното като цяло трябва да се спазва.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Купувачът съм. Мисля, че ако я бях регистрирала в КАТ до 2 седмици, продавачът нямаше да има занимавка, служебно щяха да са му наред нещата, ноо... съм му създала врътки :sad:
torbalan - Дървен философ
По-скоро на себе си създаваш врътки...
radius - майстор
Преди малко се върнах от местни данъци, след като чаках 1 час да си отрегистрирам мотора ( продадох го). За мое учудване и на служителката, новия собственик като го региструрал в КАТ и оттам служебно са го закрили по моята партида в данъчното. Но аз си изчаках чакането де...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
radius написа:
Преди малко се върнах от местни данъци, след като чаках 1 час да си отрегистрирам мотора ( продадох го). За мое учудване и на служителката, новия собственик като го региструрал в КАТ и оттам служебно са го закрили по моята партида в данъчното. Но аз си изчаках чакането де...
Именно това не ми се е получило. Учудването на служителката "кефи". Некомпетентна май
radius - майстор
Ама беше красива :heart: :)
Пък стария собственик да не реве, ами да отиде да си отпише возилото. Ти да не си взела нещо 300+к.с. че такъв проблем?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
radius написа:
Ама беше красива :heart: :)
Пък стария собственик да не реве, ами да отиде да си отпише возилото. Ти да не си взела нещо 300+к.с. че такъв проблем?
Не бе, тъпо е, да си губи времето. Кът му е, а ми е и приятел. Тъпа историйка

Тема "Регистрация на автомобил след покупка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: