Всички имаме коли, нали ?
Георги Иванов(алцек) - специалист
ky-kyy - майстор
Ако можеше и да сменя гуми......
toolegittoquit - майстор
Измама. Те щипките са по-големи от "акумулатора" му сигурно.
fox_vt - майстор
Защо си мислите за измама?Подпомагал съм стартера на колата със липо пакет от едва 2200ма и пиков ток 110А номинал 55А,който е доста малък като габарити.Посочените токове са напълно реални и постижими но колата трябва да пали от ряз.Проблема е че кабелите са тънки и щипките не ми вдъхват доверие.Е за палене на замръзнал дизел на -20 няма да стане фокуса но при паднал акумулатор лятото няма да е проблем.Всичко това ако написаните стойности са верни.
romanpm - майстор
150 лв за 12 А/ч акумулатор ... :roll: Стартера при студен мотор иска примерно 100А :wink:
dyaneff - майстор
romanpm написа:
.... Стартера при студен мотор иска примерно 100А :wink:
Дори на малолитржка е много трудно постижимо. Изключвам стартовия ток, който може да е и няколко стотин ампера.
Kirilpm - специалист
Устройството е конструирано да стартира двигатели на бензинови и дизелови автомобили дори и при най-тежките условия
....
Стартовият ток на устройството е 200А а пиковия - 400А.
Това обезпечава над 30 нормални стартирания на автомобилен двигател с едно зареждане, като производителят гарантира нормалната работа на устройството за не по малко от 1000 цикъла на пълен заряд и разряд.
....
Явно стартера дори не може да му достигне пиковия ток.Чудно кутийката която прилича на кутийка за предпазител как събира 400А предпазител и как по това декоративно кабелче тече 400А ток?Пък с тея характеристики 1000 цикъла заряд-разряд,аз мога направо да си изхвърля акумулатора и да си карам с това :lol:
dyaneff - майстор
Ами при отрицателни температури ? ;)
ESPACE - майстор
Kirilpm написа:
Пък с тея характеристики 1000 цикъла заряд-разряд,аз мога направо да си изхвърля акумулатора и да си карам с това :lol:

Не можеш защото вътре има 3S LiPo батерия и ще я взривиш още след първите няколко километра от презаряд.

Не е невъзможно за тези пари да се спретне подобен бустер. Например

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html

Две такива батерии с доставката ще са около 100-тина лв.Габаритите им сложени една до друга ще са 150х50х60мм. Двете в паралел ще са с общ капацитет 10Ач и възможен ток от 20C (40С от двете) или 400А. За 10 секунди дават че може да се дърпа по 30С(60С) или 600А от двете. Да предположим че лъжат китайците и преувеличават двойно, то токове от 200А и съответно 300А за 10 сек не са за подценяване.

За същите пари се предлага и

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ttery.html

И ако вземем предвид че теглото и е по голямо от горното Turnigy то може да се повярва и в по големия разряден индекс 40С(80С)

Тема "Какво е това чудо ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: