Всички имаме коли, нали ?
ivanj - специалист
Здравей те, имам проблем с ХюндайI30 1,4 няма ниски обороти и гасне.Дава грешка P0016 Crankshaft Camshaft Position смених двата датчика и проблема остана.
ivanovbg - майстор
Прескочила/разтегната верига, блокирал ванос, износени плъзгачи, кабелаж...Какво премери та сменяш?
Грабвай осцилоскопа и почвай http://www.autohex.net/dtc-help/hyundai ... 554/P0016/
ivanj - специалист
ivanovbg,нищо не съм мерил.Закачих диагностиката и даде тази грешката.Имам съмнения за прескочила верига.Може ли на 80000км.да се износят плъзгачите и да се скапи тоя ванос.
ivanovbg - майстор
Moже, без масло и за 300 метра може :wink: То затова се мери :)
:partyman:
ivanj - специалист
Еее ivanovbg не съм от тези дето не отварят капака,а и маслото го смених преди седмица с оригинално от представителството на Хюндай.А проблема е решен,прескочила верига.
ivanovbg - майстор
Като закачиш осцилоскопа веднага се вижда. Е не са ти скъпи толкова учебниците за момента - само два датчика :wink:
Ако само си я презацепил ще прескочи пак.

Mc Queen - специалист
Без да се заяждам.
Ама и такова чудо ли може да се случи при веригите? :?
Аз не мога да си го представя?

В този случай трябва веригата да се е разтегнала, и да се замислиш за нова.
Поздрави:
Mc Queen
ivanj - специалист
Ако само си я презацепил ще прескочи пак.
Защо ще прескочи пак? Мисля че е прескочила от една глупост.Тези корейци при спиране на наклон трябва да са на задна и ръчна.
ivanj - специалист
Mc Queen мисля че за 80000км.няма как да се е разтегнала.Хидравличния обтегач е с пружина от химикал и когато двигателя е загасен няма какво да държи веригата обтегната. И при наклон ако си я оставил само на скорост има вероятност да прескочи.Ако не си виждал как са направени тези вериги няма как да си го представиш като детска китайска количка.
rs500 - помощник
ivanovbg написа:
Moже, без масло и за 300 метра може :wink: То затова се мери :)
+1

Тема "Моля за помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: