• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
Hoвoceлckи - майстор
Как се понасят? За едно подобрение трябва да запълня едно пространство с грес. Обаче се оказа, че то е свързано с друго много голямо пространство (един вид ръкав). Та този ръкав го напълних с пяна. Дали ще има проблем при съжителството им във времето?
ivanovbg - майстор
Хората се женят по любов пък не знаят колко ще изкарат до развода, та ....
Hoвoceлckи - майстор
Беше ми много полезен, личи си професионалиста ...
Следващият, моля.
velsi - Почетен майстор
Аз мисля, че нищо лошо няма да се случи. Не се сещам за активна съставка на греста, която да повлияе на полиуретана. Не знам каква ти е точно конструкцията, но аз бих пробвал все пак да поставя някакъв разделител - парче тънка ламарина, найлон... не знам какво точно подобряваш.
VLADO66 - майстор
Лепил съм грес с полиуретанов уплътнител и става много здраво,а и доста години не е мръднало.Единствения недостатаък на пяната е че няма UV устойчивост и се разпада след няколко години на слънце.
Hoвoceлckи - майстор
Принципно знам, че пяната е маслоустойчива, но реших да попитам все пак. Другият по-съществен въпрос е дали греста не се поема/просмуква ... ако потопим някакъв дунапрен в двигателно масло, той ще се напои.
Като постановка си представете вертикална тръба до речем ø50 с дължина 300. В горния й край е лагерно тяло, което трябва да е пълно с грес. Има си гресьорка и периодично ще се вкарва с такаламит. Като се запълни "осовото" пространство Дали ще "избие" или ще продължи по тръбата в пяната?
VLADO66 - майстор
Гранитокреса за това е мразоустойчив-не попива вода .По спомен бяха 0,005%
egomen66 - майстор
VLADO66 написа:
Гранитокреса за това е мразоустойчив-не попива вода .По спомен бяха 0,005%
Става на въпрос , за смазочна грес .То и аз тръгнах , с различна асоциация.
Andri01 - майстор
В зависимост от налягането на такаламита,част от греста ще навлезе в шуплите на пяната и до там. Едва ли ще избие от другия край,даже и да се загрее много при работа на лагера.
ivanovbg - майстор
Hoвoceлckи написа:
Беше ми много полезен, личи си професионалиста ...
Следващият, моля.
Hoвoceлckи написа:
Та този ръкав го напълних с пяна.
Ми ти си го направил вече. Няма логика да питаш. Слагай греста и ... Кой да прави такива глупости. Егати и разхода на пяна, да не говорим, че си има специални устойчиви и се ползват вместо гарнитури. Не беше ли полесно да изрежеш две тапи от ламарина примерно и да ги набиеш, като ги уплътниш? На Виктор Рейнц лепи много добре и доста картери се лепят с него. Ако позволява можеш и да ги точковаш с телоподаващо.
Да не говорим, че има и други решения ако беше мислил професионално преди да го направиш.

Изображение

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (7.94 KиБ) Видяна 1604 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Полиуретанова пяна и грес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: