Всички имаме коли, нали ?
crez - майстор
Колеги, гложди ме една мисъл и смятам да я осъществя. Да монтирам темпомат на "рендето". Плюсовете съм ги проверил. Карах Пежо 607 с фабрично монтиран темпомат по едно и също трасе с приблизително еднаква скорост Сф-Пв, с темпомата ми даде окло 2л./100 км. икономия от нормалното каране (крак на газта). Удоволствието оставям настрана.Минуси има ли и какви? Някой ползал ли е този темпомат на тази фирма http://rheamp.bg/magazin/%D0%9A%D1%80%D ... 0%BE%D0%BB има ли преки впечатления?
radius - майстор
И двете ми коли имат, и на двете не го ползвам. Ако си промениш стила на шофиране към по-плавен, ще караш икономично като темпомат. Това, за да го ползваш, трябва да няма коли, например от Свиленград към Кавала през гръцката магистрала. За мен, при натоварени пътища, е безсмислена екстра .
crez - майстор
Говоря за магистрала със скорост 100-110 км/ч. и не много натоварен път.
nv952 - майстор
Убава глезотийка ще си имаш :)
И аз карам с автопилот до село :-D

Обаче от скоро се образовам и на моята кола имам изключватели на съединителя и спирачката (когато я купи не знаех как се изключва автопилота и натисках спирачката #-o ама я докара здрава до Бургас :-D )
та ако нямаш ще трябва да си сложиш!
Също така трябва да се променят някой настройки в компа на колата!
Свързва се с с кабел и лаптоп със подходящ софтуер за кола обаче трябва да се знае един код за да се запаметят настройките :?
пп кажи кво ти е рендето?
В тубата има клипове и може да намеря нещичко
radius - майстор
Аз говоря само за магистрала. Темпомата може и да е опасен - като видиш завой, инстинктивно отпускаш газта, а това си пердаши и го взимаш по-бързо отколкото си свикнал.
nv952 - майстор
radius написа:
Темпомата може и да е опасен - като видиш завой, инстинктивно отпускаш газта, а това си пердаши и го взимаш по-бързо отколкото си свикнал.
Едва ли някой нормален човек ще си пусне автопилота докато взима завой
crez - майстор
radius написа:
Аз говоря само за магистрала. Темпомата може и да е опасен - като видиш завой, инстинктивно отпускаш газта, а това си пердаши и го взимаш по-бързо отколкото си свикнал.
Чекай,чекай, като караш на темпомат крака не е на педала на газта, ако не натиснеш спирачка тя ще влиза в завоя със зададената скорост, ако натиснеш темпомата се изключва и след завоя можеш отново да го програмираш
crez - майстор
nv952 написа:
Също така трябва да се променят някой настройки в компа на колата!
Свързва се с с кабел и лаптоп със подходящ софтуер за кола обаче трябва да се знае един код за да се запаметят настройките :?
пп кажи кво ти е рендето?
В тубата има клипове и може да намеря нещичко
Фирмата която го предлага е с монтаж,гаранция и настройки.
nv952 - майстор
:thumbs: Аз разбрах че сам ще си го правиш :shock: :)
crez - майстор
nv952 написа:
:thumbs: Аз разбрах че сам ще си го правиш :shock: :)
А....не [-X има някой неща които требе да ги барне майстор :lol:

Тема "Темпомат (круиз контрол)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: