• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
nautilus33 - майстор
И така, смених железните джанти(оригинални) с алуминиеви втора ръка, като предишния собственик каза, че са свалени от зафира А( колата ми е зафира). Междуболтовото и централния отвор са наред, обаче самия хъб влиза съвсем малко в централния отвор, а не както при железните джанти, така че да излезе от другата страна. Тъй като до сега не съм имал алуминиеви джанти, искам да попитам дали е нормално и трябва да си е така?
Мога да кача снимка по-късно, ако ще помогне.
ky-kyy - майстор
nautilus33 написа:
И така, смених железните джанти(оригинални) с алуминиеви втора ръка, като предишния собственик каза, че са свалени от зафира А( колата ми е зафира). Междуболтовото и централния отвор са наред, обаче самия хъб влиза съвсем малко в централния отвор, а не както при железните джанти, така че да излезе от другата страна. Тъй като до сега не съм имал алуминиеви джанти, искам да попитам дали е нормално и трябва да си е така?
Мога да кача снимка по-късно, ако ще помогне.
Нормално е. Ще ти трябват и по-дълги болтове.
nautilus33 - майстор
Това за болтовете не го знаех, понеже тези си се завиха добре според мен. Колко по-дълги, понеже си сложих старите и днес я карах така градско( не знам до колко е опасно).
Chefo77 - майстор
Не само по-дълги, ами най-вероятно и с различна форма на задния край на главата. На едната кола алуминиевите и стоманените са с различна форма - едните са конус, другите са с R.
nautilus33 - майстор
Как да разбера какви ми трябват? На гумаджия ли да ида или ...?
ПП Болтовете са с конуси.
Kirilpm - специалист
Много коли си вървят с едни и същи болтове за заводските лети джанти и за металните,та преди да тръгнеш да купуваш нови попитай някой или качи някоя снимка във форума.
stoianov_n - специалист
Да,щом са оригинални за опел, стават със същите болтове.
ky-kyy - майстор
stoianov_n написа:
Да,щом са оригинални за опел, стават със същите болтове.
При мен, оригиналните джанти си бяха алуминови и когато си взех железни, се оказа че болтовете са дълги, та си купувах болтове...Но щом, на човека пасват, няма смисъл да ги сменя.
tarlyo - специалист
леглата за болтовете са
Изображение

Ако си намериш такива с отделна шайба за твоите джанти, ще щадят леглото за болта

Изображение
bagera1 - специалист
Свали едната джанта и провери леглото за болта и болта, другото което е хубаво да провериш е дължината. Сложи болт на метална и виж колко се показва, провери и на алуминиевата. Ако разликата е малка-ок, ако от алуминиевата стърчи малко е кофти защото до резбата на главината имаш още разтояние. Казвали са ми че болта трябва да направи минимум 4 пълни оборота
  • 1
  • 2

Тема "Хъбът не влиза изцяло в централния отвор на джантите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: