• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
milen56 - специалист
Здравейте. Въпросът ми е, CD-то на колата, когато дам контакт почва да бръмчи вътре, като, че ли съм му сложил диск и го изкарва. Това бръмчене продължава около 10 сек., а през това време радиото си работи. CD-то е Блаупункт Сан ремо МП-26, а колата я взех с него преди седмица и не знам джамбазите от автокъщата какво са връзвали. До сега на други коли не ми е правило така. И другото за което исках да попитам е да препоръчате някой в южните райони на София, който се занимава с аларми и работи свястно. Че искам да сложа нещо (аларма или модул) за централното, за да може да се отключва с дистанционно, че сега е само на ключ.
ArturDent - Почти Безобиден
А сигурен ли си че от CD?
Като изключиш след това от контакт, бръмчи ли пак?

Например аз съм с автоматична антена и при включване на контакт се задвижва моторчето което вдига антената.
Управлява се от CD-то.

Една зима закачих едни клони с антената и ... тя се огъна, а аз я подмених с обикновена.
Но ме домързя да търся къде е моторчето или пък да извадя CD че да премахна управлението на моторчето.
Сега продължава да си бръмчи на всяко подаване или изключване на контакт...
milen56 - специалист
От него се чува. Сега ми направи впечатление, че понякога не бръмчи.
dyaneff - майстор
На някои автомобили след включване на контакт, си движат моторчетата на клапите на на климатика.
Радиото може ли да се включва, когато е изгасена от контакт и ключа е изваден ?
stoianov_n - специалист
milen56 написа:
Здравейте. Въпросът ми е, CD-то на колата, когато дам контакт почва да бръмчи вътре, като, че ли съм му сложил диск и го изкарва. Това бръмчене продължава около 10 сек.,
И мойто беше така, когато няма диск вътре, върти известно време, после спира и пак почва....
Бутнах един диск и оттогава, не го е правело това, но не съм го и вадил. :wink:
chano3891 - специалист
Това става така и при отслабнал акумулатор. При палене спада напрежението и се рестартира.
milen56 - специалист
Вчера му сложих диск и тръгна да свири. Извадих го и за известновреме спря и аз си помислих, че се е наместило нещо вътре и е готово. Но сутринта слагам му панела и пак почна да бръмчи. Мисля да му сложа един диск вътре да си стои, както колегата е направил.
Иначе предположенията за клапите и акумулатора отпадат, защото колата е с обикновен климатик, а стартера върти добре.
DMN - майстор
При мен се получава такова бръмчене от CD-то, когато съм откачил акумулатора и го свързвам отново, ако има диск вътре го изважда. Според мен не ти е свързано CD-то правилно и при подаване на контакт едва тогава получава някакво захранване и се рестартира. По-горе те питаха - работи ли CD-то при изключен контакт от ключа или извадено положение на ключа. При мен без вкаран ключ и завъртане на първа степен CD-то не работи, но си работи без ключа да е в положение "контакт"(положението когато светят лампите на таблото).
Виж при теб как са тези неща.
milen56 - специалист
И при мен е точно така, както си го описал. Май вече почнах да му свиквам и не ми прави такова впечатление.
nikolovvd - майстор
Слагай един диск, ако нямаш ще ти дам или ще ти запиша и забрави да проблема!
  • 1
  • 2

Тема "Това проблем ли е на CD-то?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: