Майтапа на страна! Пусни схемичката!
Благодаря!
mladkal написа:Дай ни малко повече ТТ данни! Драсни ни и схемичката та и ние да си барнем по едно като се научим до боравим с поялник, мултицет и т.н.Кутията е много хубава даде ми я приятел,трафа съм го купувал преди 15 години/150вата с различни напрежения ползвам 20волта/....всичко друго сега го купих схемичката излиза не повече от 7, 8 лева с елементите/даже и толкова няма/,двата уреда са около18/20 лева....имах и един купен тестер за зареждащо напрежение с три светодиода който е излишен сложил съм го защото кутията има много отвори за светодиоди и трябваше да се запълнят за да има и естетически вид...щипки/1.80лв и са хубави само на практикер ги има/, кабел си купих ШКПЛ...друго питайте...![]()
Майтапа на страна! Пусни схемичката!
Благодаря!
ditronix написа:Добре бе мама му стара,толкова труд си хвърлил,защо не направи схемата от следващата страница на книжката?С автоматичното изключване след приключване на зареждането?И този радиатор е излишен разход според мен,кутията като такъв е достатъчна (като радиатор).Я да се хванеш да спретнеш другото зарядно,искаш ли?Ще помагамХа Ха.....не ми се занимава колега едно време по имах мерак/ся ме хвана канапа/ и съм правил големи схеми ся правя само това което ми е нужно/даже и това ме мързеше ама разбиха мазата и праснаха наличните/ не исках с изключване,а радиатори имам мнооооогооо без париии....скоро даже направих от един стар акумулатор нов с магия/ама хубаво че пак имам тука при мене колкото искаш дестилирана вода иначе не си заслужава...![]()
mely написа:Дайте да спретнем една схема за зарядно с възможност за десулфатизация и всички пинизи на съвременните зарядни.Не е проблем ,въпреки че такава схема не ти трябва ако ще се ползва само за домашни условия,защото стигне ли се до тея процеси .....по добре си купи нов акумулатор.Има елементи на които трябва да се търсят аналози защото няма да ги намериш...не си заслужава играчката/само за спорта може/
По скоро някой разбиращ електроннчик....Из нета има много схеми ама нещо не ми вдъхват довериеТова зарядно казват че работи много добре.Някой да изкаже мниние
mely написа:явно не е баш тъй щото тук такива работи за изливане на електролит не говорятОтстраняване на лека сулфатизация (тренировъчен цикъл)![]()
http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... ies/c7.htm виж брошурата.А и повечето съвременни зарядни от по 80 и нагоре лева имат тази функция
ditronix написа:Добре бе мама му стара,толкова труд си хвърлил,защо не направи схемата от следващата страница на книжката?С автоматичното изключване след приключване на зареждането?И този радиатор е излишен разход според мен,кутията като такъв е достатъчна (като радиатор).Я да се хванеш да спретнеш другото зарядно,искаш ли?Ще помагамЗареждах един голям акумулатор 120а/4,радиатора не се пипаше/с около 7, 8 А/.![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: