Всички имаме коли, нали ?
Иван Златев - специалист
Искам да питам какви са цените за изваждане на втори ключ за кола,ключа е обикновен без чипове и други екстри,и къде в Пловдив може да се направи това?
Chefo77 - майстор
Ако мислиш да палиш колата с него, приготви се психически за неуспех с обикновено направен ключ. Аз имам копие на моя, отварям вратите и багажника, но не мога да го завъртя в контакта. Казаха ми, че за да могат да ми направят такъв, се сваля контакта, носи се на ключар и по него вече се правело копие. Доколко е вярно обаче ... :?
Стефко - специалист
Зависи от ключаря.
Иван Златев - специалист
Ами в моя случай не е задължително да се вади нов ключ,на моя отзад "облеклото" му се е цепнало и самия ключ играе вътре,ако има възможност само да се облече наново ще е добре.
Изображение
Изображение
Това се случи зимата като ми бяха замръзнали ключалките,не си бях купил размразител и една сутрин оп изненада сутринта....
lov - майстор
Всичко зависи от ключаря. Моя ми взе 2 лева за нарязването на двата ключа. Трябва да е голям калпазанин за да не може да ги направи.
А заготовките си ги поръчах от http://dx.com/s/key.
Колега ми подари два стари от които извадих чиповете и си ги препрограмирах и сега си имам комплект от 4 работещи ключа. :lol: Имам фиат Брава.
tysonlkr - специалист
Вуйчо ми е ключар и покрай него съм чул и видял някои неща. Дубликат на ключ се вади само от оригинален. Това за свалянето на контакта за запалване не е точно така. Може и със сваляне да стане, но е доста по трудоемко самото разглобяване и сваляне. Ако някой "майстор ключар" ти го е казал така да го направиш то е поради две възможни причини: или иска дати вземе повече пари за работа, или е искал да се оправдае за неспособността да ти направи дубликат.
По темата няма никакъв проблем да се направи дубликат, щом няма чип, стига твоят ключ да е оригинален :wink:
За съжаление много сме далеч за да ти препоръчам ключар.
Chefo77 - майстор
tysonlkr написа:
Вуйчо ми е ключар и покрай него съм чул и видял някои неща. Дубликат на ключ се вади само от оригинален. Това за свалянето на контакта за запалване не е точно така. Може и със сваляне да стане, но е доста по трудоемко самото разглобяване и сваляне. Ако някой "майстор ключар" ти го е казал така да го направиш то е поради две възможни причини: или иска дати вземе повече пари за работа, или е искал да се оправдае за неспособността да ти направи дубликат.
По темата няма никакъв проблем да се направи дубликат, щом няма чип, стига твоят ключ да е оригинален :wink:
За съжаление много сме далеч за да ти препоръчам ключар.
Не ми го е казал майстор-ключар, а механик. Чудех се защо мога да отключа, но не и да запаля с дубликата.
Иначе никакъв проблем да "пробвам" и друг ключар, може наистина този който прави моя ключ да не го може!

lov, да му се не види и сайта. Моята я няма :lol: :lol:
chano3891 - специалист
опитай като закачиш оригинала за дубликата просто да са близо един до друг за да може да има разпознаване.това от мен иначе всеки ключар пита да ли е с чип колата или без наистина мисля че има значение защото при отваряне и отговаряне на гребените на ключа тои се разпознава от колата и после всяко запалване се препрограмира наново от автоматично и той помни. така е при моя автомобил passat 90 година сега при новите може и да нее така.
Chefo77 - майстор
Стига бре, пич, нали не мислиш че съм такъв идиот и не мога да различа "не мога да запаля" от "не мога да завъртя"? :)
Чипът ми е в дистанционното, имобилайзера ми няма нищо общо с ключа. Все пак, за 3 години би трябвало да съм проверил как действа тази система :)
lov - майстор
Chefo77 написа:
lov, да му се не види и сайта. Моята я няма :lol: :lol:
На някои автомобили заготовките са еднакви така че за това можеш да не го намираш. Човека дето го карах да ми го нарязва имаше доста заготовки за автомобилни като цените му не бяха кой знае колко по различни. А и основната му дейност не е ключарството и то е между другото.Занимава се с с ремонт и освидетелстване на измерителни уреди.
Аз поръчвах от там защото ми трябваше да има гнездо за транспондера.
И понеже стана дума за транспондери има два вида със статичен код и презаписваеми. На тези със статичния кода от ключа се записва в компа на автомобила. А на другите се прави на самия транспондер. А модели има най различни така че темата е необятна.
И нещо съвсем нормално е да имаш проблеми с дубликат на ключа на стара ключалка. Това е поради износването както на ключа така и на самата ключалка. За това и е препоръчително да се прави копие не само от оригинален но и от малко използван. И пък когато е много тогава наистина се свалят патроните и се припасват на ново всички пластини вътре. Тоест ключалката се прави вече по ключа.

Тема "автоключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: