• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 16
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
Привет!
Тъй като баба италианка не се слави с много добро парно, предното стъкло е неприятно замъглено (и дори замръзнало пр и повече влага) сутрин и се замислих за тези духалчици, които се включват в запалката.
Питанката е - някой ползвал ли е такава и по-скоро има ли някакъв положителен ефект (освен за производител и търговец) за размразяване на предното стъкло. Много съм далеч от мисълта, че със 150-те вата от това нещо може да се стопли купето, само за предното стъкло ми е питането. Става дума за тези по 20-ина лева, които се слагат на таблото и имат вентилаторче и нагревателче.
shotik - майстор
Много отдавна имах и бях радостен , че я продадох , никаква работа не вършеше, но ако сегашните са добри, не знам, нека и други да пишат .
sinfon - специалист
Здравей! След като нямаш хубаво парно, имам предложение към теб! Преди да тръгнеш някъде с Фиядо зимата, пали по една свещ.
И нека силата да бъде с теб, о, джедайо, мой!
А иначеее, запалката я снабдяват с предпазител около 15А или максимум 180W. Ако смяташ, че 180 вата може да са ефективна духалка, след като една обикновена духалка, за да ти топли лицето й трябват поне 1500W :partyman: Тези духалки са за парлама, работа не вършат.
Според мен, винаги можеш да сложиш картон пред челния радиатор. :) :partyman:
Chefo77 - майстор
Тинки, аз ако бях сигурен или дори мъничко убеден, че това нещо върши работа, нямаше да питам, а направо щях да си взема. Затова питам хора, които са били поне малко убедени :lol:
Иначе това с картона отдавна е приложено. Зад решетката има картон - реално покрива половината радиатор. Термостатът е добре, просто този мотор явно трудно загрява зимата. Загрява като се движа в града, но целта е сутринта да изчистя прозореца.
sinfon - специалист
Chefo77 написа:
Загрява като се движа в града, но целта е сутринта да изчистя прозореца.
Здравей! Сутрин пий ракия преди тръгване!
Така няма да издишваш вода, ами алкохол. Алкохолните пари имат по-ниска температура на замръзване, отколкото водните пари. :partyman:
А сутрин стъклото се чисти с парцал. [-X Аз ако бях на теб, пускам една 2000 вата духалка в колата за 10 минути и си готов. [-(
Chefo77 - майстор
Той парцалът е в действие. Ако е само запотено, се ядва. Но при -8/-10 влагата, останала от предишния ден, става на лед. А старите гащи на лед не помагат :)
А ако пия ракия, изобщо няма да тръгна :) :)
burkov - специалист
Преди време за визьора на мотора си взех едно дето ако щеш вярвай се казава котешки лайна "cat crap". Някакво мазило е и пази от конденз. Мислех че е майтап, но мои приятели и гмуркачи и скиори потвърдиха че не се потят стъклата. От амазон го купих. Сега и моята кола се поти и май ще пробвам да мажа и ще споделя резултат.
Chefo77 - майстор
Някъде четох за пяна за бръснене. Намазах огледалото в банята. Едва го изчистих. Ефектът беше 1 ден :)
sinfon - специалист
Chefo77 написа:
Той парцалът е в действие. Ако е само запотено, се ядва. Но при -8/-10 влагата, останала от предишния ден, става на лед.
Здравей! Фърли колата, спри да си купуваш талянски дизьели, дай да ти продам един Форд Ескорт бендзин и да си го караш със здраве. :drinkers: Ако не, пускай си духалката всяка сутрин в колата с разклонител от вас.
inspo - майстор
Тези духалки навсякъде ги плюят. Помисли дали няма да си решиш проблема с подгревни свещи на антифриза. С тях би трябвало да загрява по бързо колата. Има ги фабрично при някои автомобили.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 16

Тема "Духалка, захранваща се от запалката - мнения" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: