Всички имаме коли, нали ?
KingLin - майстор
Какво лепило да използвам за да залепя гумен маркуч за алуминиев щуцер? Става дума за маркуча на интеркулера на който му липсва оргиналната скоба към радиатора. Преди ремонта беше лепен с нещо , но колата така е купена. По моргите не намерих такъв, а за нов цената е близо 200 лв. и ще се въздържа :)
tarlyo - специалист
С технически канап, не става ли да се стегне?
KingLin - майстор
С ей такава скоба го стягам и пак като натисна газта изплюва. Иначе си има достатъчно място да се стегне, но просто изплюва.
fantom - специалист
някакъв силикон няма ли да стане?
lov - майстор
Най рационалния вариант е някоя от фирмите дето сменят автостъкла. Силикона който ползват ще ти свърши работа а и няма да се набутваш за цяла опаковка.
Иначе в последно време почнах да харесвам за такива цели полиуретановия уплътнител. Става на въпрос от този на саламите. Залепва еднакво добре както към метали така и към гума. Само че ще трябва да го изчакаш поне денонощие за да стегне. И пак си сложи скобата но след като е стегнал.
KingLin - майстор
Благодаря! Аз намерих втора ръка в ибей и работата стана да издържи лепилото докато пристигне частта. Май ще мина утре през кобрата да си поискам една стиска от техния силикон че да изкара 2 седмици колата. Мерси отново и със здраве!
kr1100 - майстор
Лепило за транспортни ленти /циментово лепило/ на Тип Топ има и други марки.
На Тип Топ съм виждал в малка опаковка / не по 950гр 1кг/.
wanderer - специалист
само едно пояснение. тип топ и аналозите му изискват идеално чисти и обезмаслени повърхности. в моята работа се работи с такова, лепи се гума/гума, и гума/стомана, така, че не виждам проблем да лепи и алуминий. гумата се обработка с шлифовалка със стоманен таралеж и придобива леко "рошава" :-D повърхност. аз лично предпочитам пред тип-топ сръбския tigrostik. ако автора на темата продължи да има зор, или иска да поекспериментира в бъдеще мога да му пратя малко тигростик. да пише на л.с.
KingLin - майстор
Мерси за предложението, но при мен се размина мазането с лепило, защото днес преди да мина през автоджамджиите, намерих частта от София и де факто ще изчакам един ден доставката и съм готов. Добре, че имаме умни жени, че аз вчера обикалях морги, магазини и доста рових в интернет и накрая жената тази сутрин ме пита "Ти в мобиле.бг гледа ли?" и аз в първия момент мигам на парцали и не мога да включа, че там продаваха и коли на части :) Та от там намерих почти веднага. Инфото за лепилото си остава полезно, благодаря!

Тема "Какво лепило за гума и алуминий?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: