Всички имаме коли, нали ?
Какво лепило да използвам за да залепя гумен маркуч за алуминиев щуцер? Става дума за маркуча на интеркулера на който му липсва оргиналната скоба към радиатора. Преди ремонта беше лепен с нещо , но колата така е купена. По моргите не намерих такъв, а за нов цената е близо 200 лв. и ще се въздържа :)
С технически канап, не става ли да се стегне?
С ей такава скоба го стягам и пак като натисна газта изплюва. Иначе си има достатъчно място да се стегне, но просто изплюва.
някакъв силикон няма ли да стане?
Най рационалния вариант е някоя от фирмите дето сменят автостъкла. Силикона който ползват ще ти свърши работа а и няма да се набутваш за цяла опаковка.
Иначе в последно време почнах да харесвам за такива цели полиуретановия уплътнител. Става на въпрос от този на саламите. Залепва еднакво добре както към метали така и към гума. Само че ще трябва да го изчакаш поне денонощие за да стегне. И пак си сложи скобата но след като е стегнал.
Благодаря! Аз намерих втора ръка в ибей и работата стана да издържи лепилото докато пристигне частта. Май ще мина утре през кобрата да си поискам една стиска от техния силикон че да изкара 2 седмици колата. Мерси отново и със здраве!
Лепило за транспортни ленти /циментово лепило/ на Тип Топ има и други марки.
На Тип Топ съм виждал в малка опаковка / не по 950гр 1кг/.
само едно пояснение. тип топ и аналозите му изискват идеално чисти и обезмаслени повърхности. в моята работа се работи с такова, лепи се гума/гума, и гума/стомана, така, че не виждам проблем да лепи и алуминий. гумата се обработка с шлифовалка със стоманен таралеж и придобива леко "рошава" :-D повърхност. аз лично предпочитам пред тип-топ сръбския tigrostik. ако автора на темата продължи да има зор, или иска да поекспериментира в бъдеще мога да му пратя малко тигростик. да пише на л.с.
Мерси за предложението, но при мен се размина мазането с лепило, защото днес преди да мина през автоджамджиите, намерих частта от София и де факто ще изчакам един ден доставката и съм готов. Добре, че имаме умни жени, че аз вчера обикалях морги, магазини и доста рових в интернет и накрая жената тази сутрин ме пита "Ти в мобиле.бг гледа ли?" и аз в първия момент мигам на парцали и не мога да включа, че там продаваха и коли на части :) Та от там намерих почти веднага. Инфото за лепилото си остава полезно, благодаря!

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Автомобили”