• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 9
Всички имаме коли, нали ?
Gadnyara - специалист
Аз и на двата клипа не видях нарушител.
За 1: Може би трябва да добавите информация, ако има ограничение или забрана за изпреварване.
За 2: Вие се движите на 3.0м от десния тротоар, отсрещният заобикаля на 1.0м и обявявате него за нашественик??


мод едит:

Темата е отделена от тук:
viewtopic.php?f=36&t=49469&start=230
Повод за нея е това мнение с клип в него:
viewtopic.php?f=36&t=49469&start=230#p980230

Това мнение се явява първо и е отделено, автора не е пускал сам нова тема.

Клиповете са:Последна промяна от Virtex на чет юни 20, 2019 9:18 am, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
чет юни 13, 2019 1:44 pmHoвoceлckи написа:

А този от долния клип все си мисля, че не биваше така да навлиза в мойто платно :?
Ти сериозно ли го мислиш това? Кое според теб е "твоето" платно и ти къде се движеше?
Chefo77 - майстор
чет юни 13, 2019 2:18 pmESPACE написа:
чет юни 13, 2019 1:44 pmHoвoceлckи написа:

А този от долния клип все си мисля, че не биваше така да навлиза в мойто платно :?
Ти сериозно ли го мислиш това? Кое според теб е "твоето" платно и ти къде се движеше?
Честно, и аз си мисля, че платното на Новоселски е леко заето от паркирали автомобили ... Няма значение имат ли право, или не.
Т.е. шофьорът на Опела си е ОК.
Последна промяна от Chefo77 на пет юни 14, 2019 7:18 am, променено общо 1 път.
Hoвoceлckи - майстор
Аз определено ви питам за мнение. Така както са си напаркирали на мен от дясно, не пречат на движението. Осева няма. Да речем, че всъщност има (мислено) и моето платно е двулентово. Принципно като да е нещо такова? Та Опела срещу мен (ако дядката не се разхождаше по платното пред него) си е окей. За да го заобиколи обаче, нави срещу мен. Имах "едно наум" и намалих своевременно. Според мен той заобикаля препятствие в платното си и няма някакво предимство пред мен. Т.е. - аз да нацепя спирачки за да си заобиколи той каквото там му пречи ... Питам ви де, не държа, че съм 100% прав.
А на магистралата движението е двупосочно, в по една лента и изпреварването си е забранено. Интересно е в петък и неделя - местят "конусите" и го обявяват за двуредово без изпреварване (в едната посока). Тесничко е за двуредово и малко карат в лявото. На практика само се изпреварват най-бавно движещите се ... В случая "конусите" не са за "двуредово" и такова "тънко" изпреварване не се случва често (разгеле ...)
Chefo77 - майстор
След като няма осева, защо си решил, че именно твоето платно е с две ленти?
Много правилно си направил, че си спрял да го изчакаш - но не мисля, че човекът е в нарушение, та да бъде изтипосан тук.
Hoвoceлckи - майстор
Това паркиране от дясно на мен ми идва "планирано", нормално, защото в обратна посока е забранено. Та фактически аз не заобикалям препятствие. Затова и смятам за нормално да се приема мислено, че осевата е точно между нас, не на средата на шосето и аз не съм навлязъл в неговото платно. Друго да попитам: ако има спрял в нарушение автомобил (вместо човека) пак ли аз трябва да спра и да му дам предимство да го заобиколи?
А и мигач ли смятате, че правилно не подава?
То последно време забелязвам, че много рядко някой го ползва ... с изключение в най-лявата лента на магистралата (вместо да присветква).
Chefo77 - майстор
Явно не ме разбра - казах, че много правилно си направил като си спрял да го изчакаш - а не че си длъжен по закон да спреш да го изчакваш. Защото можеше да не спреш и или той да отнесе дядката (който не е ясно какво прави на платното), или да се ударите. Познай кой щеше да е виновен в тази ситуация според КАТ. Ще намекна - няма да е само един.
Не зная колко въртиш на ден, но ако аз си сложа регистратор (мързи ме, стои ми в гаража), за месец ще направя темата 100 страници само с мои клипове. Просто ежедневно забелязвам десетки простотии. Както и много други, които шофират, предполагам...
Дай го по-спокойно, животът не трябва да е само нерви :)
kuger - майстор
Колите са паркирани на платното за движение. Това едно. Заобикаляш ги, значи навлизаш в лентата на насрещния. Нямаш предимство. Друго е, че насрещния заобикаля отдалече "дядката", по принцип старците не са научени да вървят по тротоар. Аз също бих го заобиколил по този начин, или бих спрял :?
Ами, това си е ежедневие, не му обръщам почти никакво внимание, действам по дефолт :-D
пп:Моят регистратор също отлежава в подлакътника.
Hoвoceлckи - майстор
Не въртя много. Има няма по едни 200 километра на ден. Средно. Както се сещате - на невярвщите мога да го покажа. Дядката не е предмет на дискусия! Някой, движейки се по пътното платно, внезапно променя посоката си на движение, без подаване на какъвто и да е сигнал и тръгва рещу насрещно движещо ППС. Не мисля, че има оправдателна причина!? Аз реагирах адекватно основно заради дългогодишния си стаж. Ако вместо мен беше нетолкова опитен шофьор ... ? А сещате ли се, че някои така кръшват и при котки, кучета ... дупки!?
Аз само ви питам как според вас законово стоят нещата. Може би: "а вие така ли правите?" ...
Пак казвам - само питам. Нека се получи спор. В спора се ражда истината. Но обоснован, не емоционален.
Chefo77 - майстор
Ами ето ти законово обяснение - ТИ трябва да се съобразяваш с това, че от твоята страна има паркирали МПС и да изчакаш ЗАД ТЯХ, докато г-нът с Опела премине - междувременно заобикаляйки каквото си иска. След като няма маркировка, а просто широко пътно платно, как определи, че лентите са 3, от които две за теб? Защо да не са две неговите?
Всеки шофьор би реагирал така, движите се с ниска скорост, имате достатъчно време и няма никаква драма с реакциите. Дори жена ми би намалила, защото много добре съм ѝ обяснил, че "Няма файда да умреш с предимство" - и просто се пази.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 9

Тема "Обсъждане на конкретна пътна ситуация" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: