• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
gogo7777 - майстор
Здравейте,
....проблема е, че когато искам да отключва буса от дистанционното колата се отключва и веднага се заключва отново. Преди нямаше проблеми. С ключа отключвам само двете предни врати, страничната и багажника остават заключени. Колата е Форд Транзит Конект.
Благодаря!
nikolov333 - майстор
При моята, ако отключа с дистанционното и не отворя някоя врата до 1 минута, колата се заключва сама. Може би при теб става нещо с дистанционното или с този таймер, който отчита времето, ако има заложена същата функция.. Според мен си е за специализиран сервиз, тоз проблем..
П.П.Имаш ли второ дистанционно да пробваш и с него..?
gogo7777 - майстор
Ще пробвам с второто дистанционно....след няколко дена обаче. :)
lov - майстор
Някоя машинка на ключалките ти прави въртел. Не успява да стигне до крайно положение и модула се шашка.. На старата ми кола дори с ключ играеше тези номера. Като очистих и смазах машинките и се оправи. Нищо че уж са херметични беше станало гняз от влязла вода.
kuger - майстор
Провери си бутона дето е за лампите в купето, в съответната врата.
ESPACE - майстор
Имам някакъв спомен от същия проблем при Мондео преди доста години. Имаше контрол дали са се откючили(заключили) вратите в самите машинки. Останал ми е блед спомен за прецакан диод в машинката или нещо подобно. Поведението беше същото. Само че защо си мисля че беше обратното, натискаш да заключи, тя се заключва и веднага се отключва.
gogo7777 - майстор
Явно не е нещо, което да оправя сам.....Ще се ходи в сервиз.
Благодаря на включилите се.

ПП....Абе Форд и студ......тоя дори не ме пуска да вляза вътре....... :-D
DundyTheCroc - майстор
Машинките на Форд са си с характер, наистина ако една не отключи веднага след това всички се заключват обратно. На времето с един Ескорт винаги беше приключение да си вляза зимата като позамръзне колата. Натискам отключване на дистанционното и бързам да си отворя вратата преди пак да се е заключила. Имал съм и случай да не иска да се затвори шофьорската врата, та съм я държал с ръка докато карам и се размрази. Абе Форд и циганин зимата не бачкат :)
npace - специалист
ср дек 04, 2019 10:44 amgogo7777 написа:
Явно не е нещо, което да оправя сам
Ако е само клеясал механизъм може и сам, но е занимавка. Особено ако не уцелиш проблемната брава от първия път. :-D
Като се затопли колата оправя ли се?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с централно заключване" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: