Всички имаме коли, нали ?
Georgi_1m - напреднал
Здравейте,имам следният проблем на лада самара,при изгасен двигател и контактен ключ на 0 ми пада акумулатора, дали е от стартера или има някъде отечка, ако някой знае да сподели.
ESPACE - майстор
При толкова данни само за едно можеш да бъдеш сигурен, 100% не е от стартера. За колко време пада акумулатора?
Hoвoceлckи - майстор
Елементарна проверка за утечка е: разхлабваш едната клема на акумулатора и в пълна тъмнина я вадиш. Ако прескочи и най-слаба искра - има утечка. След това започваш да вадиш по един предпазител и - проба. Така, докато спре да прескача искра. Във веригата на последния предпазител ти е утечката.

П.П. По-уместно би било да "кръстиш" темата си "Пада ми акумулатора" (примерно). Това е важно за хора с такъв проблем след време да намерят и да се възползват от съветите в темИтЕ ти.
П.П.2 Впрочем не ти ли мина през ума да напишеш в Гугъл "пада ми акумулатора"? Виж колко много теми има
https://www.google.com/search?q=пада+ак ... e&ie=UTF-8
Andri01 - майстор
За проверка с ваденето на предпазителите-може утечката да е в две линии. Трябва да се внимава,да не те излъже.
kozl - майстор
Утечката се мери с ампермер.
Самарите ги не познавам. Предците им получаваха утечка през регулатара на напрежение към ту 2А. Такава утечка предполага заредения акумулатор да се източи за денонощие.
Ако е по бързо може да е от пробили, окъсили диоди на генератора.
Georgi_1m - напреднал
За денонощие и на сутринта едвам върти при проверен акумулатор 16/17заряд стартера на моменти ми лепи смених бендикса и еднста втулка и пак си е така,без промяна.
Georgi_1m - напреднал
Отзад,на десният стоп ,не ми работеха аварийните,смених платката свалих и лампите на багажника да не е от тях и същата работа така си е .
Georgi_1m - напреднал
Има ли някой от благоевград или който пътува насам да я погледне ,ще ди платя за услугата,акумулатора ми е гаранционен,а сутрин бутам,докато загрее после от 100пъти 100пали и така до следващият ден.сложих и допълнителен кабел от -на акумулатора към стартера и същата работа без подобрение.
LazarGanev - "Велик майстор"
В Благоевград няма ли сервизи или те е страх, че ще я окрадат?
Кики - специалист
В Благоевград няма ли от онези старите майстори, истинските? щото новите искат да включат компа и колата сама да им каже каква е повредата, и сега тъпата Лада като няма чалъм за диагностика с компютър не моем да я ремонтираме.

Тема "За ремонт" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: