Всички имаме коли, нали ?
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Вчера се прибирах от Поморие до Варна и малко след Сл бряг ми светна аларма да налягането в гумите. Е, викам си на някоя бензиностанция ще проверя и изравня ако трябва. Имам манометър в колата, поне по него нямаше нищо критично. Та на две на Лукоил и една на Петрол или нямаше манометри, или бяха счупени, а на по-малките пък липсваше и компресор. И това на главен път.
Та това е и повода да запитам - читави ли са портативните компресорчета на 12в за около 50пари, та да заприходя едно в багажника?
Ако сте доволни от конкретна марка и модел, бих бил благодарен да споделите.
https://s13emagst.akamaized.net/product ... 234B1DA712
Надвишава бюджета, но това имам и съм по доволен от другото за 30 пари от големия магазин.

пп. Ако се дебне промоция, слиза стотинка под горната граница на бюджета.
https://supersdelka.com/blog/2021/02/22 ... -michelin/
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед ное 17, 2024 6:57 pm, променено общо 1 път.
Николов Н. - специалист
Имам едно, май е "Einhel ", вързано е с 3бр. 18650. Да може да се разнася-за колелото на малкия, за топки и други дреболии. От 3-4г. си работи много добре.
пишман_майстор - майстор
Купи си едно ОЕМ на ауди/фв от някоя морга/битак . Има чисто нови/неползвани на поносима цена.
MamaMy - майстор
Купи си за Мерцедес. При мен от години носи на много бой, а е на половината от размера на купешките. Примерно:
Svetoslavoff1 - майстор
Много благодаря за бързите, точни, полезни и най-важното, по темата отговори!
Трифоне, споменах някаква цена. която ми попадна на първи прочит, затова попитах и естествено търпи корекция ако си струва.
Николов, по-практично според мен е да е на 12в от запалката.
ПМ, благодаря за препоръката, ама май в това време няма да се засиля по моргите, ако ще мога с няколко кликвания да го имам :) Мързелът - двигател на прогреса!
Мама, извинявай за лаишкия въпрос, но тези от линка универсални ли са? Щото продавачът ги цитира по марки, а моето магаренце не е между тях.
Николов Н. - специалист
Както писах е на 3бр. 18650. Стои в една от едновремешните паласки. Вътре кабела с накрайника му е включен към гнездо от запалка. Същия се вади за 5сек и се включва към запалката-при нужда.
hidrazin - майстор
нед ное 17, 2024 6:48 pmSvetoslavoff1 написа:
... ми светна аларма да налягането в гумите...
И на 4-рите ли? :shock:
:partyman:
Svetoslavoff1 - майстор
нед ное 17, 2024 9:30 pmhidrazin написа:
нед ное 17, 2024 6:48 pmSvetoslavoff1 написа:
... ми светна аларма да налягането в гумите...
И на 4-рите ли? :shock:
Колицата не е премиум класа и алармата е обща.
hidrazin - майстор
нед ное 17, 2024 10:06 pmSvetoslavoff1 написа:
Колицата не е премиум класа и алармата е обща.
Отрежи и кабелите на аларма. Напълно сериозно.
То преди тръгване от Поморие за Варна - някакви си малко над 100км, ако не може да прецениш на око как са ти гумите... [-X
Пък и да се връзваш на някаква тъпа електроника дето не ти дели гумите...
Не и знам алгоритъма - дали "мрънка" за една гума или за 4-рите. По-скоро мрънка само за една гума.
Спираш, слизаш и гледаш. За да е спаднала само една, то въпросната има проблем.
Решава се с едно "спрейче" което не само напомпва гумата ами я и "ремонтира".
Струва под 20 кинта. И ако е за епизодични случаи както при теб, е по-добро от евтините, сухи компесорчета.
Имам няколко такива сухи компресорчета-еднодневки дето са овъглени. Използвах им кабелите и буксите за към запалката.
P.S. Ама ти си решаваш де. Аз лично такова "нещо" не бих си купил.
EDIT - въпросното спрейче НЕ СТАВА или най-малкото не е подходящо за твоя и подобни случаи.
Последна промяна от hidrazin на пон ное 18, 2024 9:54 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Мобилно компресорче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: