• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
zz_stefanov - майстор
Само не ми припомняйте, че някъде някога си съм писал че няма всесезонни гуми, и че задължително трябва да се сменят по сезоните :)
То и сега ми се върти това в главата, но нещата видимо се промениха в последните години.
Та се замислям.

Гледам всесезонните са с шарка близка до зимните та очаквам да са шумни и да трябва да внимавам повечко за аквапланинг при порой.
Вече зимни курорти не посещавам, но стигам до най високата точка на Бистрица където и с хубави зимни съм закъсвал в непочистеното..
Надявам се ползващите всесезонни да споделят актуално мнение.
Параметри, бюджет, клас на гумата, автомобил?

Пресен опит с гуми Cooper, положителен.
Гумите са всъщност all terrain, с маркировка за зимни 3PMSF.
Макар да е всеизвестно, че не се справят такива гуми особено добре в кал, все пак ме извадиха от мазната добруджанска пръст до дуранкулашкото езеро, след обилен дъжд и 5 км. екшън.
На другата джипка е монтиран последният им модел, с идеята да заменя през сезона заводски монтираните уж всесезонни.
Препоръчвам all terrain, с маркировка за зимни 3PMSF, вместо всесезонна, стига да има подходящ за автомобила размер.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед окт 06, 2024 8:30 pm, променено общо 1 път.
пишман_майстор - майстор
То и аз бях голям "фен" на зимните , ма последно време все не успявам два комплекта гуми ( зимни и летни) да ги износя . Опичат се и в кофата. Отделно то и зимите нещо се изродиха ...
Та от едно известно време на едната каляска съм с всесезонки.
Минусите са по-малко от предимствата.
В сняг са като добри летни ( разбирай го буквално) . В лед , роса, студ - биват, нищо по-различно от зимна.
И в жегите лятото биват . Три години и след третото лято, предстоящата "зима" с нови гумета.
По-шумни от еквивалентен клас летни ( на една марка, скоростен индекс, цена ) . И по-калпави от зимни , в реално зимни условия.
Ал_ - специалист
Аз съм доволен от Avon. Та още един плюс за cooper. Още помня първото ми изумление при поведението им във вода :-D
нед окт 06, 2024 8:30 pmпишман_майстор написа:
...
Та от едно известно време на едната каляска съм с всесезонки.
...
Е сподели им заглавието де!
goran67 - специалист
Всесезонните първата година са зимни, втората година са всесезонни, нататък са летни. :)
iliya_i - майстор
нед окт 06, 2024 8:08 pmzz_stefanov написа:
Гледам всесезонните са с шарка близка до зимните та очаквам да са шумни и да трябва да внимавам повечко за аквапланинг при порой.
Преди няколко години си купих кола 2-ра употреба обута с всесезонни гуми.
Та забелязах, че по ширина на гумата шарката е различна - от външна страна като лятна, а отвътре като зимна.
Изображение
пишман_майстор - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Е сподели им заглавието де!
Бриджстоун A005 ево .
Яки гуми, спира добре, тръгва добре, държи завоя , носи на много дупки . Но зимата в снега ( ако го има де)... ай да си замълча. На лед носи, студ-тоже . На сняг над 5 санта ... не, поднася ми "изненади" за разлика от зимни такива .
Мисля догодина да пробвам на мишлен как са им всесезонките.
chapara - майстор
Кумхо, два сезона, изключително съм изненадан. Дори не са и шумни. Возия, трепач, ката сезон. Кола: Ситроен С5, това мисля че трябва да се споделя, иначе нещата стават несравними!
torbalan - Дървен философ
нед окт 06, 2024 9:36 pmchapara написа:
Кумхо, два сезона, изключително съм изненадан. Дори не са и шумни. Возия, трепач, ката сезон. Кола: Ситроен С5, това мисля че трябва да се споделя, иначе нещата стават несравними!
От Кумхо на Ситроен С5 и аз съм доволен...
Последно на моя му обух едни Нексен преди няколко години. Преди седмица го оставих на големия син в София.
Отпред сложих Sawa, защото за Nexen трябваше да се чака, а според младежа в сервиза разлика няма. И в цената нямаше голяма разлика.
И Nexen и Sawa са бюджетни решения, но колата ще се кара малко, предимно в града и по нормални пътища (надявам се).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Всесезонни гуми ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: