Всички имаме коли, нали ?
пишман_майстор - майстор
Някой скоро ползвал ли е услугите на цеха в Хитрино ( Шуменско) за ремонт на ресьори по бусове и жипки?
Имам едни за ремонт на ивеко бордовак ( счупен лист ) и едни провиснали на чероки да им върнем дъгата дет се казва.
Щеше ми се и малко цени да науча за шпренгването на листите. Примерно 5-6 листов пакет.
Някой скоро да е правил там?
Мисля да ги занеса на место ( смъкнати, а не те да ги смъкват) и така да ускоря и времето за процедурата.
MamaMy - майстор
Едно време на Москвича си ги шпренгвах сам. На бордюра с един по-сериозен чук и никакви проблеми. Един ден един съсед ме видя и вика " - Вместо да се мъчиш всяка година, защо не ги занесеш в ДАП-а имат валове за горещо шпренгване, а то държи повече." Аз будалата се вързах и ги закарах. Дадох им и нови капачки да ги сглобят те. Като си ги взех. изглеждаха супер. Като тръгнах да ги слагам все едно не са моите. Едвам ми стигнаха обеците. Станали по-къси заради голямата дъга. Като вирна гъз москала и виждах само асфалта пред мен. Няма слагане на амортесьорите. Не ми стигаха повече от 15 см. Пробвах да го карам така, но той като лодка в бурно море. Само където не се е обърнал. Събрах 4-5 човека, натоварих ги така натоварен на канала успях да ги сложа. За една седмица буквално ги разби. Бяха от разглобяемите и тъкмо им бях сменил гумички и масло. Изтръгна им резбите. :lol:
nikolson - майстор
Мисля че най-добре да им звъннеш и да ги питаш.
пишман_майстор - майстор
Намерих и други телефони. Ще се обадя.
MamaMy написа:
Едно време на Москвича си...
:-D
М/у другото като се спомена с чука..
Замислих се нещо.
С чук, не , че няма се справя, главата ми ще стане на шиник от блъскането.
С пресата ( хидравлична е, 20т се води, китайски цилиндър, т.е. 12т най-вероятно) дали ще се получи?
Въобще с преса изпълнимо ли е?
У-айзени имам парчета различни размери.
Ще взема да поровя из нета довечера....
gogo7777 - майстор
С преса не става. Тя има съвсем други функции.
пишман_майстор - майстор
Огъвал съм какво ли не с нея. Получават се добре нещата.
Но за ресьорите и аз се съмнявам да стане.
gogo7777 - майстор
За ресори не е достатъчна само да ги огънеш, а и да ги закалиш. Това става с коване или валцоване.
nikolson - майстор
Когато се ремонтират ресьорите, по книга първо се отгряват, след това се шпренгват, после се закаляват.
gogo7777 - майстор
Отгряването е след закаляването.
Ама чак толкова мастраф едва ли му е нужен. Веднъж изчезнали напреженията в стоманата се възстановяват само от професионални майстори.
:)
пишман_майстор - майстор
Почетох аз малко . Изясниха ми се някои неща.
Та от цялото четене, не е лъжица за мойта уста.
Ще се носят в специализиран цех /завод и т.н.
Мислех отначало за други , било то втора ръка или нови.
Еми новите... може би в някой и друг живот... щото са един бъбрек пари.
Употребявани пък , не открих читави.
И ми писна, ще си правя моите.

Тема "Шпренгване на ресьори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: