Всички имаме коли, нали ?
emil_v r - майстор
Моят е двоино поцинкован и троино боядисан ,и стои в сух гараж. Все пак споделете опитът си по защита на кухините , праговете и калниците ,че нещо си ме е страх. Некви спреиове , чух и за магическа пяна за прагове,но само слухове. Дядо ми имаше каруца ,и само се гресираше месечно веднъж с едно гъше перо и катран -осите . дървенията - безиросване веднъж годишно и за 20 год. не мръдна. Двигателя, разбираше десетина думи , вода 10л на ден ,и трева -блаженни години :cry:...
ARTU - специалист
Е какъв е тоя Опел? Да не е "Сенатор"... От моите опели, само сенатора не мръдна... Беше по-яко обмазан и от мерджана.
Иначе имам Омега и ... абе кво да говорим. Нали знаеш защо опелите бягат много? Защото ги гони ръждата :lol:
Новите ни Астри (полицай съм) също почнаха да ръждясват...
Гост
ARTU написа:
Е какъв е тоя Опел? Да не е "Сенатор"... От моите опели, само сенатора не мръдна... Беше по-яко обмазан и от мерджана.
Иначе имам Омега и ... абе кво да говорим. Нали знаеш защо опелите бягат много? Защото ги гони ръждата :lol:
Новите ни Астри (полицай съм) също почнаха да ръждясват...
Astra 97год е :o маитапя се леко с марката :o .А ти знаеш ли че при Опел при смяна на масло , сменяш и вежди :-D , иначе сериозно питам за някаква защита от корозията .Моита е " талянка" и нема засега грам ръжда. :supz: За тия по новите астри чух че мн. им бомбират :-D платките по управлението ,по командването на вентилатора на дв. . Направено кат касичка за пари , добре че не ми се уби в главата такъв дзвер :-D
masteradmin - майстор
Аз си купувам за 3-ти път кола на 6 -7г за около 4000 - 4500 карам я 4 години и като стане на 10 я продавам за 2500. Като броим, че не я застраховам разликата от 1500 за 4 години са ми застраховките. Тази година го направих за трети път. Сега карам Опел-корса от 98г. Никога не съм имал проблем с ръжда, спирачки, гърнета или каквото и да е - (затова и не разбирам много от коли) Според мене просто колите се правят умишлено да издържат 10-ина години.
ARTU - специалист
Нищо не защитавам... Омегата няма външна ръжда, освен по предния капак на местата, където камъчета са обелили боята.
Но отдолу подкалниците са сдали багажа... Е, все пак е 89-та година...
Евентуално мога да я търкалям още една година, и тогава ще помисля дали да я правя. Като сметна дали си струва де. Определено има нови автомобили, които са като детски играчки и с куп проблеми. Мисля, че старата генерация автомобили са направени да държат по-дълго време.
...И с техниката май е така - имам CD и дек Pioneer от 1994-та и не мръднаха, въпреки че като диджей ги лашках къде ли не... За това време два техникса и едно Sony сдадоха багажа. Е, и YAMAHA-та издържа
:cool:
emil_v r - майстор
И в сроителството е така - вичко е все по скоросмъртно :-D , и върха за мен че и в боината техника също. Ти арту знаеш ли ония самолети МЕ262 ?
ARTU - специалист
Е как няма да ги знам - виж ми подписа. Пък и съм фен точно на Луфтвафе от Втората световна и техните уникални проекти. :cool:
Гост
Master , здр. първо на теб, определено имаш мн. добра стратегия, ще се опитам да направя и аз като теб . Арту , даи снимаи кви моделчета имаш ,мн. ми е любопитно :o Аз съм скъсал отдавна с моделизма , дечица две гладни :talk: трябва да храня ,и женица хищна :-D Продават ли някакви китчета с МЕ262 искам да си сложа в хола, макар и детски от пластмаса?
velsi - Почетен майстор
"Възможно ли е Опел да ръждяса?"
Това не е ли за "Отмора и шеги"? :lol:

Тема "Възможно ли е Опел да ръждяса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: