• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
Savov - специалист
Здравейте. Не съм сигурен, че въпросът ми е за този раздел, но да се пробвам. Става въпрос за рязане на дълги ивици от дебела гума - около 1 см, армирана с някъкви конци, не с метална тел. Гумата е от вериги на снегоотъпкваща машина /рактрак, ако така се пише/. Ще я използвам за подложка на дървена скара в/у гредоред - за да намаля ударния шум и вибрациите. Опитвал съм с флекс, диск за неметал, реже се изключително бавно и трудно, направо не се реже.
Други идеи, моля?
Благодаря предварително.
MIRRO - напреднал
Що не пробваш с зеге виж намери само подходящия нож /с по-големи зъби или с по-ситни/май с по големите по добре
velsi - Почетен майстор
Реже се със зеге. Изпробвано. По възможност с ножче със ситни зъби, за метал. Пак е трудоемко и става бавно, но е по-лесно. И ако зегето е някой китаец му давай почивка, защото се товари и загрява.
Savov - специалист
Благодаря за бързите отговори. Ще опитам със зеге с малки зъби и ще докладвам.
shotik - майстор
Гума се реже с остър нож,и се полива с вода на мястото на среза.Парчето гума трябва да се захване или държи здраво и като се реже ,изрезката да се дърпа настрани и се полива с вода ,за да не се заклинва ножа.
Харалампи - специалист
shotik написа:
Гума се реже с остър нож,и се полива с вода на мястото на среза.Парчето гума трябва да се захване или държи здраво и като се реже ,изрезката да се дърпа настрани и се полива с вода ,за да не се заклинва ножа.
Подкрепям мнението.
joe007 - специалист
Харалампи написа:
shotik написа:
Подкрепям мнението.
И аз съм ЗА!
8180 - майстор
И аз съм чувал за нож и вода, но съм опитвал с по-елементарни гуми.
Колега Савов,
Заинтересува ме идеята ти.
Как ти хрумна и пробвано ли е?
Не че съм ги пипал тези ленти що за гума са.
Savov - специалист
Лентите са широки около 25 см, дълги по 5 - 6 метра. Дебелина - около 1 см. Тъй като имам само 3 - 4 ленти, за икономия мисля да ги разрежа по дължина, на ивици по примерно 4 - 5 см широки и да ги положа/залепя върху гредите. Самите греди са нови и доста добре нивелирани. Отгоре подреждам талашит или OSB, мисля да не фиксирам с винтове, а да лепя. Най-отгоре - вероятно паркет. Идеята е да не се предава ударния шум, да се намалят вибрациите и да не "кънти". Резервния вариант, които обмислям е с полагане на вата между гредите и плоскостите. Трети вариант - гумен маркуч. Вярвам, че бързо ще се сплеска и пода няма да "подскача" от него. Само, че ще излезе скъпо.
Savov - специалист
Днес рязах гумата със зеге. Става! Рязах с ножче с едри зъби, за дърво. Нямах друго. Когато гумата е добре изпъната, на стабилна основа се реже бързо и лесно. Зегето не се претоварва.
  • 1
  • 2

Тема "Моля за помощ - рязане на дебела гума." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: