• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
Има много интересни линкове, нека ги споделим.
bigdragon - майстор
"Трай бабо за хубост!"
Ще си получиш пратката в пощата.
При такива забавяния пратките идват там,
а не с други куриерски фирми, играх го
преди три дни.
Не ми искаха доплащане по новите тарифи...
ESPACE - майстор
пет юли 10, 2026 4:00 pmkozl написа:
Обаче от 13 юни до 10 юли, почити месец в безизвестност.
А дали ще плащам още нещо, надявам се скоро да разбера.
Няма да е скоро. Поне месец още.
hidrazin - майстор
Яловият ЕС не спря да краде и дере крайния потребител…
Сами си унищожиха повечето производства и сега за неадекватната им “стратегия” искат да плаща последната дупка на кавала.
Ама европейците сами са си виновни - че търпят такива “управници”.
Управници загубили връзка както с действителността, так и с главния мозък.
Доколкото го имат де…. :rock:

Второ поскъпване на онлайн пратките. Още една такса

:partyman:
Avas - специалист
Много интересно, чуждестраните агенти имат ли някакво обяснение, ако аз реша да правя бизнес в Чайна, какви префернции ще ползвам?
Също е итересно, при положение, че всеки глупак( и аз в това число), се е юрнал да поръчва боклуци от чайна, всякакви спедиторски, митнически и не знам какви си служби са заринати от работа, няма да коментираме, кога и как ще се рециклират тия боклуци. Доста от тях и опасни.
Та, кой трябва да плати масрафа, чайниците очевидно няма.
Та, кой е редно да плати цялата работа?
MamaMy - майстор
Засилили се джендерите от ЕС да защитават нашите търговци от конкуренцията на евтини китайски стоки. Алооо, ами местните търговци на скъпите стоки от къде ги взимат? Нали това са същите стоки купени на едро и с цена увеличена 100-300%. Ако има европейски стоки, да. Да ги защитят със защитни мита, но няма. Така просто чиновниците обясняват поредния рекет върху потребителя и намесата си в уж независимия пазар. Защо обаче тази подкрепа ми се струва, че е само за определени стоки. Същото се случи и с ДДС-то за ресторантите. Значи загрижеността не е за всички стоки както и не за всички сектори. Това лъха от километри на лобизъм и корупция с благовиден предлог. Ако вкарват нови правила на играта, то нека те важат за всички! Мога да се обзаложа, че настоящите промени само ще засилят търговията с Китай. Няма как. С последната ми пратка си купих дори пасти за зъби, четки за зъби и клечки за уши от там. Няма да коментирам цените, но и качеството се оказа много по-високо от предлаганото по нашите магазини. Подкрепям българското, но не произведеното, а отраслото тук. За промишлените стоки ще изчакам с подкрепата докато родните "производители" се осъзнаят и разберат. Ние отдавна ценим качественото, но не й на тяхната цена. По-добре да фалират щом не могат да догонят пазара.
kozl - майстор
От 1 юли беше въведено фиксирано мито в размер на 3 евро за всеки артикул от пратката,
Най-късно до 1 ноември 2026 г. ще бъде въведена още една такса върху онлайн покупките от китайски сайтове. Това ще бъде такса за обработка на пратката, вероятно в размер на 2 евро. Така общият размер на митото и таксата при поръчка на една стока от китайските онлайн платформи ще стане 5 евро, върху които се начислява и 20% ДДС.
Един артикул, една стока :rolleyes:
Е това не са мерки срещу търговията.
Търговеца ще поръчва 1 артикул за 149 евро и ще плати още 6 евро, а ще продаде поне за 300 евро. Аз така го разбирам [-(
По тази логика ако ми требе нещо за 1 евро с доставката, ще поръчам 149 неща, за които ще доплатя 6 евро и после стаам търговец.
Вероятно много хора ще се откажат да поръчват, но дали вноса на китайски стоки ще намалее :?
MamaMy - майстор
Нали това ти обяснявам. Няма как да намалее вноса от Китай освен ако не спрем съвсем да пазаруваме. Ако на пазара има нужда от 1000 чифта джапанки, няма значение кой ще ги внесе щом всички се правят в Китай. Просто повечето стоки няма от къде да дойдат.
Давал съм пример със стоки в Кауфланд. Всички дребни домакински джвъчки, прибори за готвене, за хранене и 90% от другите дреболии се водят произведени в Испания. На един приятел жена му работи в тази фирма. Това е фирма за производство на опаковки и пре опаковане на китайски стоки. Работят на 100% за България, а нейния шеф веднъж се изказал, че българите са много глупави. Толкова ли не могат да видят, че всичко това го има в Китай на 1/5 от цената му?
Така работят половината фирми в ЕС.
hidrazin - майстор
нед юли 12, 2026 8:13 amkozl написа:
Един артикул, една стока :rolleyes:
Е това не са мерки срещу търговията.
Разбира се че не са мерки срещу търговията.
Мерките са срещу населението на ЕС - целта е да се издои крайния потребител.
ЕС отдавна НЕ ПРОИЗВЕЖДА "нещата" на които налага тези зверски и незаконни такси, мита...
ЕС в разрез с добрите търговски практики вече не СКРИТО ами ОТКРИТО стимулира ... ТЪРГАШИТЕ. :)
Което си гаден капитализъм в най-лошата му форма.

ПРИМЕР:
- Някаква китайска платчица за 1 ЛевРо.
- След 1-ви ноември тая платчица ще ти е ... 1+3+2+20% ДДС=7,2 ЛевРо.
- Това е 7 ПЪТИ цената на платчицата.
- Ойро...г...еския "търговец" ще поръча същите за НАД 150 ЛевРо и ще плати ... само ДДС.
- После ще ти пусне тая платчица в магазина си за ... 5 ЛевРо или 400% надценка.
- Ти ще я купиш от там защото иначе заради яловия ЕС ще я купиш от Китай с 600% надценка ...
На това му се вика ДЕМОКРАЦИЯ бре... :lol:
нед юли 12, 2026 8:13 amkozl написа:
Вероятно много хора ще се откажат да поръчват, но дали вноса на китайски стоки ще намалее :?
Ми не. Китайците пак ще намерят начин да го турнат на неадекватния ЕС.
ЖОКЕР за който вече писах:
Пратките от AliExpress които са в евро...ейски складове НЕ СЕ ОБЛАГАТ с ония 3 ЛевРо без ДДС.
Поне за сега...

За Шейн и Тему за сега не знам и не ме интересува...
hidrazin - майстор
пет юли 10, 2026 4:00 pmkozl написа:
Днес получих мейл от Али-то за пратката и от инфото в мейла:
Package arrived at transit country/region.
...
:supz:
Обаче от 13 юни до 10 юли, почити месец в безизвестност.
А дали ще плащам още нещо, надявам се скоро да разбера.
Имам с това две пратки. НЯМА да ги ПОЛУЧА.
Поръчани са в края на Април. Ма не знам що са им сложили 3 месеца за доставка... :?
Както и да е. Остават още 6 дена до автоматично потвърждаване. Едва след това - диспут.

kozl - само си следи датите...
Ако не пристигне и мине срока, ще я "пишат" като доставена.
От там нататък имаш две седмици за диспут. Важно е да не го пропуснеш...
In transit
Package left transit country/region.
Tue | Jun. 30 12:00
Fri | Jun. 26 14:39
Tue | May. 12 17:05
Customs complete
Import customs clearance completed
Tue | May. 12 11:30
Import customs clearance started
Tue | May. 12 11:30
Your package arrived at local airport
Mon | May. 11 06:39
Awaiting flight
Tue | Apr. 28 17:14
Package leaving origin country/region.
Tue | Apr. 28 17:14
Export customs clearance complete.
Mon | Apr. 27 07:49
Export customs clearance started
Mon | Apr. 27 07:00
In transit
Your package arrived at the origin airport. Awaiting transit.
Wed | Apr. 22 12:25
In transit
Package left sorting center of origin.
Tue | Apr. 21 02:44
Package received by sorting center of origin.
Sun | Apr. 19 16:36
Collected by carrier
Package collected by carrier.
Sun | Apr. 19 12:16
Your package is being prepared
Apr 18, 11:55 (GMT+3)
Your order's been created
Apr 18, 11:54 (GMT+3)

P.S. Странно. От години съм нямал недоставена пратка от AliExpress ... :?
А сега са две...
MamaMy - майстор
Пробвах Ибей. Слагат 3 евро и пишат прогнозна такса. Да им го тура на ЕС. 20 евра транспорт и 3 прогнозната им такса та идва към 20 пъти над цената на която плащат бедните американци. Станахме по-зле и от Африка. :x
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45

Тема "Получаване пратки от АЛИЕКСПРЕС след 01.07.2021 от пощата и куриери." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: