Затри ми се по трасето едно адаптерче. Като повдигнах спор, китаецът ми предложи да изчакам още, да ми го прати отново или да ми върне парите. Казах му да го прати. Съгласи се и ме помоли да затворя спора. Затворих го, като го помолих номерът за проследяване да започва с "R" (препоръчано). Получих отговор, че при това положение трябвало до си платя транспорта или да дам Пейпъл да ми върне парите. Не знам колко би ми струвало, но самото адаптерче е 10 лв. и ще ми излезе златно накрая. Вероятно ще си пийна студена водица за тази пратка, но все пак да попитам: какво значи да му изпратя Пейпъл? Мейла, на който е регистриран ли? Само? Имам го отдавна, но никога не съм го ползвал.
Hoвoceлckи написа:Затри ми се по трасето едно адаптерче. Като повдигнах спор, китаецът ми предложи да изчакам още, да ми го прати отново или да ми върне парите. Казах му да го прати. Съгласи се и ме помоли да затворя спора. Затворих го, като го помолих номерът за проследяване да започва с "R" (препоръчано). Получих отговор, че при това положение трябвало до си платя транспорта или да дам Пейпъл да ми върне парите. Не знам колко би ми струвало, но самото адаптерче е 10 лв. и ще ми излезе златно накрая. Вероятно ще си пийна студена водица за тази пратка, но все пак да попитам: какво значи да му изпратя Пейпъл? Мейла, на който е регистриран ли? Само? Имам го отдавна, но никога не съм го ползвал.
Не става ясно в ибей ли се развива действието или директно имаш отношения с някой магазин, примерно dx.com. По принцип ако си платил не директно с кредитна карта, а чрез пейпал, после китаеца ти връща парите в пейпал, а пейпал ти ги връща в същата карта която си им дал на тях.
Китаеца не може да ти върне директно в картата щото не я знае. То това е и красотата на пейпал, че служи като посредник, така че китаеца да не ти знае номера на кредитната карта.
Аз преди Нова година бях платил едни светлини за двор. Китаеца без да съм го питал ми прати писмо 20-тина дена по късно, че бил притеснен дали съм си получил стоката и ако не съм, аман заман да не отварм диспути и черни точки ми да се разберем. Аз си рекох - то рано още, тоя нещо се престарава. Но като минаха 45 дена, викам - е не, това няма и да дойде. Писах му - май френд ти откога се беше притеснил, аз те чаках двойно повече ама нищо не дойде. Връщай парите, ша та замола. И той ги върна. Вече минаха сигурно 3 месеца и така и не дойде. Та си мисля, може нещо да са съобразили че много евтино е било и нарочно да не са го пратили. Сега като търся - няма и няма за ония пари. Другата ми хипотеза е че така вземат пари назаем без лихва, ако им притрябват. Една камара балъци кат мен им пращат пари за нещо което по начало няма да бъде изпратено. След месец и полвина ти си получаваш кинтите обратно и си доволен че не си прецакан, а китаеца ако е взел от 1000 човека по 50 кинта - ей ти тебе 50 бона за месец и полвина завъртял безлихвено заемче.