• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 29
Има много интересни линкове, нека ги споделим.
brum - майстор
Това дето е дошло не е било освободено от изпращащият. И на $0.55 дължиш ДДС от $0.11. Ама за да може да се внесе на държавата някой трябва да те представи пред митниците за да обяви стойност на пратка, евентуално да попълни някакъв документ. И за туй се плаща.

А защо туй е стигнало до митниците е друг въпрос.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет окт 11, 2024 6:23 pmbrum написа:
Това дето е дошло не е било освободено от изпращащият. И на $0.55 дължиш ДДС от $0.11. Ама за да може да се внесе на държавата някой трябва да те представи пред митниците за да обяви стойност на пратка, евентуално да попълни някакъв документ. И за туй се плаща.

А защо туй е стигнало до митниците е друг въпрос.
Не разбирам какво ми пишеш. Алиекспрес търговците ми начиляват ДДСто, плащам им го и това отдавна е прономеровано, прошнуровано и уредено.
brum - майстор
Или търговеца дето го е пратил не го е пратил като хората (неправилно попълнена CN22 или каквато беше там декларация), или поради техническа грешка е стигнало до митниците. Таксите не можеш да ги заобиколиш. Пък били те и заради техническа грешка. Та затова теб наиграват накрая.

Прочетох пак какво съм писал и съм съгласен, че е неясно.
Тъкмо се зарадвах, че съм те разбрал, поне аз, Бръме...
Djack - специалист
Ако на това което купуваш от Али-то пише че включва всички такси, трябвало да си снимаш хартийките от нашите пощи, които показват, че си платил, пращаш ги на китаеца и той възстановявал сумата! А после си я иска по незнайни пътища от нашите тарикати!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб окт 12, 2024 3:30 amDjack написа:
Ако на това което купуваш от Али-то пише че включва всички такси, трябвало да си снимаш хартийките от нашите пощи, които показват, че си платил, пращаш ги на китаеца и той възстановявал сумата! А после си я иска по незнайни пътища от нашите тарикати!
Какви хартийки от нашите пощи?
brum - майстор
Китаеца ще възстанови ДДС-то. Таксите за представителство няма да ги възстанови.

Па и пратката е останала в пощата, та хартийки няма. Иначе пощата дава бележки за всичко платено, ама ... рядкост са вече.

И като си говорим за Алиекспрес - дойде ми един видео предавател за дрон. Дигитален, сравнително лъскав. 200лв. Летя 2-3 пъти на дрона и ... изгоря. Оказа се, че спецификациите за захранване не са много коректни и иска да се върже на по-ниско напрежение. Отварям диспют в алито и ония връщат цялата сума. Седя аз, чеша се по главата, че тия чипове ги няма и си викам да пиша на производителят. За 10лв го пратих до там, ония го ремонтираха безплатно (щото бил гаранционен) и ми го върнаха за тяхна сметка. Пътуване до там - седмица и половина, ремонт - 2 дни, пътуване насам седмица и половина. Спиди го докара направо на адреса.

Друга подобна случка за зарядно за батерии. Купено на промоция до откат - 70лв. Пък иначе е над 100. Обаче идва, пускам го и в един момент почва да понамирисва. Оказва се, че вентилатора не върти. Снимки, диспют, алито върна цялата сума. Отварям аз, махам кабела на вентилатора дето е застанал на перката и заработва без драма.

Всичките такива пратки са от Choice-а им. Там в диспютите търговеца май не участва. Директно алито се произнася. Ако качиш читави доказателства за проблема връщат смислени пари (че и повече от смислени). Т.е. гаранцията е кратка, но на ниво. А и доставките са доста бързи (около 2 седмици). Основно choice неща пазарувам напоследък заради тая работа.
kr1100 - майстор
В събота или неделя пазарих 2 отварачки за новата оранжерия Халумин с по 2 пружини за по 55 бг пари. Сега дебна за 3 ти на добра цена
Компа за поливане дойде за под 2 седмици и за 165 лв , вместо като влезеш в алито за 177
brum - майстор
Па да беше ги пазарил днес, на промоция :) . Маса неща бях наредил в кошницата и са 20-30 процента надолу.
inspo - майстор
пет окт 11, 2024 3:18 pmn_a написа:
Днес имам голяма драма. Бегепоща ..... Подсказвайте
Проблема не е в нашите митници или пощи. А в метода на доставка на пратката.
Някои течности и др. ги изпращат с казахстански пощи и от там идва проблема с 3те лв.
Поръчвай с доставка в името на която се съдържа aliexpress и няма да има проблеми.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 29

Тема "Получаване пратки от АЛИЕКСПРЕС след 01.07.2021 от пощата и куриери." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: