• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
Има много интересни линкове, нека ги споделим.
MamaMy - майстор
Има нещо :? За една седмица три диспута им вдигам. Първия за сгрешено зарядно ми го признаха и ми върнаха парите. Зарядното си остана за мен. Втория за недоставен ОБД адаптер е в полза на продавача. Адаптера е доставен до наша митница и не продължил. Че аз ли съм виновен? Какво ще търси джвъчка за 6лв в митницата? Продавача трябва да е платил ДДС. Днес ми пристига флашка. Боц в компютъра и ми паднаха очилата. 128Мб. Няма грешка. И с програма я проверявах. Толкова си е. Това не е ли измама? За 4 $ 128Мб? Това си е пладнешки грабеж, а тази флашка няма живи набори. В текста на самата обява където са изредени паметите, няма такава памет, но когато поръчваш отдолу под снимката има бутони за избор 4Гб,8Гб,16Гб,32Гб,64Гб,128Гб и 128Мб. Точно така са изредени в същия ред като по подразбиране е маркиран последния бутон. Ако дремеш като мен си изгорял директно. Това не е ли измама, а? Върви обяснявай, че просто си търсел с какво да допълниш кошницата за да станат 5бр. стоките ти. Пак някаква тяхна измислица.
brum - майстор
Като те изненадат имаш опция да канселираш диспюта и да отвориш нов. Тоя път си излагаш по-добре случея. И с малко късмет на 2ят път нещата са разлчни.

Ама за малки неща не си заслужава занимавката.
hidrazin - майстор
вт дек 10, 2024 6:17 pmESPACE написа:
Никога досега не ми се е губила пратка, а имам стотици поръчки. А при проблем винаги са отсъждали в моя полза, но сега ме изненадаха неприятно.
Видя ли ся какво направи?
Амбицира ме да видя колко поръчки имам от али-то.
Чак леко се притесних - малко над 580 поръчки като някои са "групаж" (с едно плащане няколко стоки).
Имам отказани, имам неполучени и парите върнати, имам диспути обикновено все в моя полза.
Имам и 2-3 диспута с частично връщане на пари но такова нещо НИКОГА.
Чак се учудих че такова нещо се е случило при теб...
:partyman:
P.S. Между другото миналата година имах "казус" с Български пощи за пратка от около 90$ и обемиста.
Има си проследяване и по него трябва да е в града. В централна поща казват - няма я. Китаеца вика - там е.
Пак отивам в централна поща (дето винаги си получавам пратките - така съм дал пощенския код).
И отново ми казват - няма я ама ми дадоха разни номера. На окръжна поща, митницата към пощите...
Падна едно звънене, прехвърляне от номер на номер и ... няма я. :shock:
За трети път в Централна поща - тоя път се появи и "шефката" та се зае лично.
След 10 минути идва и кърши ръце - били я пренасочили към КВАРТАЛНИЯ офис да ми било по-удобно (според тях де).
А кварталния офис ми е на 10 крачки от кварталното кафене дето всеки ден си пия кафето - демек е била до мен ама няма кой да ми каже.
Аз пък прозвъних половин България да търся нещо дето било до мен... :idea:
Та и при теб може нещо пощите са отаковали пейзажа.
ESPACE - майстор
вт дек 10, 2024 7:14 pmhidrazin написа:
Та и при теб може нещо пощите са отаковали пейзажа.
И аз така си помислих отначало. Но имам близка позната в пощата, провери два пъти. Казва ми че изобщо няма данни за такъв тракинг номер в системата на Български пощи. И изобщо тракинга е странен(виж скрийна). Напуска склада в Будапеща и след седмица мистериозно се появява в месtния пощ. офис. Няма митница, няма междинни точки, нищо. Според мен тази пратка въобще не е стигнала до България. Има написана в тракинга някаква логистична компания ecsc-logistics.com та им писах вчера с молба да проверят къде е праткаta. Ще видим дали ще отговорят.
Многоуважаваният от мен куриер Еxpressone сякаш е започнал да доставя и на адрес.
С удоволствие прочетох тяхно уведомление, което казва, че днес ще ми бъде доставена пратка.
Да видим!
brum - майстор
А, карат и на адрес!

Тук доставяше един бус. Една девойка го караше. После една възрастна дама от селото разнасяше. В един момент спря да разнася и хората започнаха да ходят да си ги вземат сами. И накрая и тя приключи с тях и остана PUP-а дето ми е на 10тина километра.

И ся нямат транспорт, но всеки път пишат "неуспешен опит да доставка, пренасочено към офис" и "получено в офис за получаване" като тракинг информация в един и същи момент. Тези дето работеха с тях просто ги напуснаха. Явно не са най-читавият работодател :) .
За, до адрес. Доставиха ми я, както беше в съобщението.
Досега винаги ми идваше удивителното "А, нещо се обърка!", но бяха пратки от сАлито.
Тази дойде от олЕлелеМага.
ESPACE - майстор
Ново 20. Преди месец поръчах едни дреболии(от 4лв до 6лв всяко) от три различни магазина в Али. Поръчката беше в един и същи ден а идеята беше, че последно време някои пратки ми се бавят по 2 месеца, а тук от три все една ще дойде по навреме. Вчера получавам SMS от пощите че имам три пратки. И за всяка от тях дължа по 3лв. :? Проверявам по тракинг, нямам пристигнала пратка в Local office. Тия трите се водят "arrived at local airport" от 17.01
Както и да е отивам в пощата, плащам си 3х3лв и ги вземам. Точно те са. Тия в пощата ми вдигат рамене, не знаят защо са с наложена такса. Прибирам се и ги разглеждам. Всяка една е преопакована и адреса на изпращача е от Екваториална Гвинея. :shock: Проверявам пак магазините в Али, китайски са. Чеша се по китарата, да пускам ли диспут, много играчка за 9лв обаче много ме е яд, когато ме правят на глупак и се амбицирах. Снимки, видео при разопаковането, писане, обяснения, забивания на сайта при ъплоад на видеото, намаляване обема му, нерви и един час загубено време. Накрая разгеле приключих. От любопитство взех че отворих първия диспут и изненада "AliExpress has approved your refund". Отварям втория, същото. Отварям третия дето съм го подал преди 3-4 минути, същото. За нула време ми одобриха и трите искания и то без да чакат продавача да се изкаже. И се замислих, че за толкова време на човек няма да му стигне времето да разгледа снимката и да изгледа видеото и да анализира съдържанието. Сигурно са започнали да ползват AI за диспутите.
DundyTheCroc - майстор
Отдавна ползват AI от един или друг вид за диспутите, има много да учим от "комунистите" как се прави бизнес.
brum - майстор
За видеата в диспютите - качваш в Youtube и после го сваляш от там. Видеото е доволно смачкано и се качва без драма в Али-то.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29

Тема "Получаване пратки от АЛИЕКСПРЕС след 01.07.2021 от пощата и куриери." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: