• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 29
Има много интересни линкове, нека ги споделим.
ESPACE - майстор
Бре мама му стара, пратки за по 17-18 долара купени от Турски магазини регистрирани в Алиекспрес, защо ми ги обмитяват не мога да разбера. Пише че стоките са с платено ДДС и пак среден. Последната от днес за 14 Евро ме накараха да дам още 10лв. Иначе имам право да се оплача на Арменския поп.
hidrazin - майстор
чет дек 16, 2021 8:59 pmESPACE написа:
Бре мама му стара, пратки за по 17-18 долара купени от Турски магазини регистрирани в Алиекспрес, защо ми ги обмитяват не мога да разбера. Пише че стоките са с платено ДДС и пак среден. Последната от днес за 14 Евро ме накараха да дам още 10лв.
Я дай линк към някоя такава стока в Алиекспресс...
:partyman:
ESPACE - майстор
https://www.aliexpress.com/item/1000029 ... 4c4dswYxne

Ето това е последното. Беше на промоция за 18,48$. На товарителницата бяха написали стойност 13EUR и нещо. Платих 9 лева и 20-30стотинки по спомен. 3,90 за пощата и 5лв и стотинки обмитяването.
Прикачен файл:
2021-12-17_084253.jpg
2021-12-17_084253.jpg (103.32 KиБ) Видяна 887 пъти
brum - майстор
Щото нашите митничари/пощаджии са дърво и не обработват пратката правилно. Не обичат да четат, а се гледа от къде е. От Турция - в чувала за събиране на налози, от Китай - в чувала без събиране на налози. Има и шанс турският куриер да не подава правилно информацията, но ме съмнява леко.
hidrazin - майстор
пет дек 17, 2021 8:38 amESPACE написа:
Ето това е последното. Беше на промоция за 18,48$. На товарителницата бяха написали стойност 13EUR и нещо. Платих 9 лева и 20-30стотинки по спомен. 3,90 за пощата и 5лв и стотинки обмитяването.
Ами вземи да провериш в историята на плащанията Order Detail дали имаш бутон Dovnload invoice
Ако имаш - изтегли фактурата и там ще пише дали е платено ДДС.
Ако няма такъв бутон вероятно турския магазин въобще не ти е внесъл ДДС-то а си го е прибрал.
Ето ти подобен казус от друг форум:
Единия път беше ясно, че за екшън камера ще я спрът и за това исках да е от европейски склад за да мине метър , а китаеца я изпрати от Китай през Турция и я спряха. Понеже не си спази уговорката плати митницата.
Та най-вероятно проблема е в турския магазин а не в митници/пощи.
Но все пак виж дали имаш фактура и какво пише там.
Ето една от мое плащане. Вижда се че има мито както на стоката, така и на сумата за транспорт - както си у е редът.
Пристигна си в пощата и си я взех без никакви мита.

Прикачен файл:
Мито.jpg
Мито.jpg (94.54 KиБ) Видяна 874 пъти

n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет дек 17, 2021 8:38 amESPACE написа:
.. Платих 9 лева и 20-30стотинки по спомен. 3,90 за пощата и 5лв и стотинки обмитяването...
Първо, откажи митническото представителство на бегепощата. Второ, разпечатай си закона ... :-)...
ESPACE - майстор
пет дек 17, 2021 10:08 amhidrazin написа:

Ами вземи да провериш в историята на плащанията Order Detail дали имаш бутон Dovnload invoice
Ако имаш - изтегли фактурата и там ще пише дали е платено ДДС.
Ако няма такъв бутон вероятно турския магазин въобще не ти е внесъл ДДС-то а си го е прибрал.
Та най-вероятно проблема е в турския магазин а не в митници/пощи.
Но все пак виж дали имаш фактура и какво пише там.
Ето една от мое плащане. Вижда се че има мито както на стоката, така и на сумата за транспорт - както си у е редът.
Пристигна си в пощата и си я взех без никакви мита.
Tака като гледам всичко си е платено
Прикачен файл:
2021-12-17_194112.jpg
2021-12-17_194112.jpg (89.8 KиБ) Видяна 858 пъти
hidrazin - майстор
пет дек 17, 2021 7:44 pmESPACE написа:
Tака като гледам всичко си е платено...
И според мен всичко по фактура е О.К.
Тогава остават два варианта:
- грешка на пощите че са те таксували още веNa neq днъж с ДДС
Евентуално контакт с някой от ТЕЗИ арменски попове.
- грешка (или умишлен пропуск) на турския магазин - не ти е попълнено платеното ДДС на лепенките.
Оная лепенка на пакета е митническа декларация CN22 (CN22A, CN22B, CN23).
На нея трябва да бъде попълнен валиден идентификационен номер по IOSS - демек че е с платено ДДС.
Митническите служители имат достъп да проверят дали е валиден.
Когато идентификационният номер по IOSS за целите на ДДС, посочен в
митническата декларация, не е валиден или изобщо не е представен, режимът при
внос не може да бъде използван и освобождаването от ДДС не може да бъде
предоставено. Впоследствие митническите органи ще наложат ДДС при вноса.
ESPACE - майстор
Опаковките ги хвърлям веднага. Но вероятно тази седмица пак ще получа пратка от същия магазин и гледайки тракинга пак е на митница. Този път ще запазя опаковката и ще я снимам. И благодаря за отделеното време.
hidrazin - майстор
нед дек 19, 2021 8:00 amESPACE написа:
Този път ще запазя опаковката и ще я снимам. И благодаря за отделеното време.
Е за кво благодариш бре?
Казуса е интересен. Пък и на мен може да ми дойде до главата и е добре човек да е подготвен.
Така че ще чакам да видя какво ще стане със следващата пратка.
P.S. Между другото в тоя магазин част от нещата са втора цедка - помпи, платки ... и често се оказва че не работят. :-D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 29

Тема "Получаване пратки от АЛИЕКСПРЕС след 01.07.2021 от пощата и куриери." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: