Има много интересни линкове, нека ги споделим.
crez - майстор
Може да се научи нещо ново.http://www.umeltsi.ru/
Това е доста полезно специалистите по електроника могат да го спретнат и да споделят резултата.
http://www.umeltsi.ru/hitrochi/1302-rea ... lampy.html
MamaMy - майстор
Платката седи готова и тествана пред мен. Коментирали сме го в друга тема като умножител. Аз имам идея къде да го ползвам, но поради безпрецедентен мързел всичко седи и чака. Купил съм фасунги, трансфертер за 12 волта, алуминиев профил (само дето не го уцелих) и нови лампи 1,5 метра. :)
sstefanov - майстор
Това с умножителя не работи добре - лампата почернява в единия край и постепенно умира.
Ако работеше всички щяха да го правят така, а не с електронен баласт.
torbalan - Дървен философ
така е...
тая схема е популярна още от времето на соц-а (а може би и от преди това) :)

според мен става да си поиграе човек, но не и за постоянна работа :)
MamaMy - майстор
Това с умножителя го направих за да си ползвам изгорелите тръби които имат газ все още. Просто си подмених вече няколко лампи с изгорели намотки. Пробвах ги на умножителя и си палят безгрижно и без мигане. За един коридор и стълбище, това е супер рентабилно. 100 пъти да светне за по 5 минути и се е избило. :)
vvventsi - специалист
MamaMy написа:
Това с умножителя го направих за да си ползвам изгорелите тръби които имат газ все още. Просто си подмених вече няколко лампи с изгорели намотки. Пробвах ги на умножителя и си палят безгрижно и без мигане. За един коридор и стълбище, това е супер рентабилно. 100 пъти да светне за по 5 минути и се е избило. :)
И аз преди време у дома така палех изгорялата пура,но аз сложих едно допълнение във схемата,палех я на умножителя после с релета я превключвах на променлив ток да свети равномерно,иначе от единия край свети силно и постепено отслабва до другия край на пурата светлината!
sstefanov - майстор
Което ме довежда до мисълта, защо електронните баласти за луминесцентни лампи не са направени да действат по този начин? Едва ли е толкова сложно.
vvventsi - специалист
Не знам,но беше много интересно моята като я направих,запалва на умножителя и след 1-2 секунди автоматично превключваше на променлив ток (преди умножителя)!ама после преминах на здрава пура!

Тема "Интересен руски сайт." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: