Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Toва ли е решението?? Да режем панелите?? Ако са залепени плътно до стената има ли шанс да няма мухъл.... банята ми е 20квадрата :(
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Nightology написа:
Toва ли е решението?? Да режем панелите?? Ако са залепени плътно до стената има ли шанс да няма мухъл.... банята ми е 20квадрата :(
Пиши горе в търсачката мухъл и прочети защо, кога и как се появява.
masterval - майстор
Nightology,
Тези панели се коват на дървена скара, която се захваща за стената.
Отворите се прорязват в скарата, не в панелите.
Общо взето, технологията е като при коване на сечак, само дето тези панели са много крехки. При невнимателно придвижване лесно се правят "вентилбационни отвори" и челно в панела
:-D
OLIMP - напреднал
Masterval::: Не си хваля бизнеса !!! Но все повече навлиза тази тенденция на облицоване на бани и не само на тях. Но си прав за вентилацията не точно тази която споменаваш не съм чувал за нея  И дървената скара според мен е грешка за баня но не и другаде дървото поема влага и се деформира Та за влагата оставям вентилатор с отвор минимум 125мм и задължително поне два отвора за приток на въздух отвън най често махам цялото уплътнение на вратата от горния край (ако е от АЛ или ПВЦ) и оставям разстояния около излизащи или влизащи маркучи и които са далеч от душа де)За са се избегне мухъл и плесен ТРЯБВА ДА ИМА ДВЕЖЕНИЕ НА ВЪЗДУХ да се направи така че да се движи въздуха да не се застоява вътре. И не на последно място и поддръжката на самата баня
velsi - Почетен майстор
OLIMP написа:
...най често махам цялото уплътнение на вратата от горния край (ако е от АЛ или ПВЦ)....
Тъй, тъй, и после ревем от мухъл по другите стаи... :-D
solo5 - майстор
:-D и аз съм на мнение, че влагата трябва да си е в банята
вентилатора решава проблема :roll:
Значи залепвам всички панели със силикон, над душ кабината оставям отвор, свързан с тръба, която пък от своя страна е свързана с вентилационната тръба. Тръбата с отвора ги правя в окачения таван. Междувременно оставям още един вентилатор в самото пространство, под тавана, т.е. вентилаторите стават 2. Мислите ли, че тогава ще има проблем с въздуха??
rulom - модератор
Мисля че като изгори някой вентилатор идва проблема.Вчера ме викаха за едно такова изпълнение, вентилатора над картона и не работи :?
Имайте в предвид че масовите вентилаторчета са за 1000-1500 часа работа.Ако е забит в комин без тяга свършва още по-бързо.
OLIMP - напреднал
Тъй, тъй, и после ревем от мухъл по другите стаи... !!!!!!! :?

Не е точно така правя го така за да взема въздух от някъде вентилатора иначе става вакуум понеже тези врати затварят много плътно и се тормози вентилатора и няма естествена вентилация има и друг начин да прекарваш допълнителни отводи за въздух .Важното е да има циркулация на въздуха пак не важно как ще го направиш и трябва да е на по ниско от вентилатора за после като спреш вентилатора за да се движи въздуха по естествен път.ИНАЧЕ МУХЪЛА Е НЕИЗБЕЖЕН
Значи ако оставя 2 отвора в плоскостта и един хубав вентилатор няма да имам проблем с мухъла, така ли?

Тема "монтаж на ПВЦ плоскости за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: