• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
firevint - помощник
Здравейте! Скоро се нанесох в ново за мен жилище, старо строителство-тухла. Една от стените на банята е обща със стая на съседа. Същият ми каза, че докато са живяли хората преди мен в стаята му е избивала влага на тази стена, която е обща с банята ми. Въпроса ми е с какво да измажа стената, на първо време/с теракол става ли?/, за да няма влага в другия апартамент, тъй като цялостен ремонт ще правя след време. В момента стената е без фаянс, с блажна боя и върху нея е залепено нещо, подобно на мушама.
vidrata - специален-специалист
Не си давай парите на вятъра .С "теракола" няма да постигнеш нищо.А влагата може да е от поява на конденз, а не от директно проникване на вода.Имаш ли вентилация в твойта баня ,колко е дебела тая стена???
По-добре и ти и той да изчакате докато започнеш ремонта и тогава прави всичко както трябва.
firevint - помощник
vidrata написа:
Не си давай парите на вятъра .С "теракола" няма да постигнеш нищо.А влагата може да е от поява на конденз, а не от директно проникване на вода.Имаш ли вентилация в твойта баня ,колко е дебела тая стена???
По-добре и ти и той да изчакате докато започнеш ремонта и тогава прави всичко както трябва.
Вентилацията е стандартна-шахта. Трябва да направя нещо временно, защото съм си патил от смотани съседи и знам какво е. Няма значение какво ще направя, въпроса е да е ефективно за няколко месеца. Стената е двуредова от тухли"единички".
Мислех си, ако залепя някакви водоустойчиви тапети за баня на стената?
tassel - специалист
Минават ли някакви водопроводни тръби по тази стена?
firevint - помощник
tassel написа:
Минават ли някакви водопроводни тръби по тази стена?
Не минават тръби и явно проблема е при мен, защото откакто никой не живее в апартамента при съседа няма проблеми.
vidrata - специален-специалист
А къде е влагата при него ? По цялата стена, само долу или само горе.Уточни де няма да гадаем.
Master_Kenobi - V.I.P.
firevint написа:
Трябва да направя нещо временно, защото съм си патил от смотани съседи и знам какво е. Няма значение какво ще направя, въпроса е да е ефективно за няколко месеца.
Под наем ли си? Защо търсиш временно решение?
firevint - помощник
Master_Kenobi написа:
firevint написа:
Трябва да направя нещо временно, защото съм си патил от смотани съседи и знам какво е. Няма значение какво ще направя, въпроса е да е ефективно за няколко месеца.
Под наем ли си? Защо търсиш временно решение?
Защото финансите свършиха на този етап
ronik - специалист
vidrata написа:
А къде е влагата при него ? По цялата стена, само долу или само горе.Уточни де няма да гадаем.
За да отговориш точно на тези въпроси, иди при комшията си и го помоли учтиво, когато има възможност да отидеш у тях да видиш къде, колко и какво е положението. Ако не е съгласен, накарай го да ти обясни подробно. Ако можеш снимай ,за да видим и ние. Ако вземем да гадаем ще напишем много неща и поне половината няма да са верни за твоя случай. Ето например аз бих ти казал да провериш фугите на фаянса и теракота, ако има видими отвори да ги запълниш. Освен това имаше тема в която пишеше за нещо с което се маже върху фугирофката, за още по-добра влагоизолация, но не си спомням какво. Сложи и от него. Особеновнимание обърни на теракота и ъглите с първия ред фаянс и местата около санитарната керамика.
Puf-Paf - специалист
Здравейте и от мен и ЧНГ на всички!
Искам да чуя някакво мнение за проблема, който ме споходи преди половин година. Живея в сравнително нова къща- на около пет години. В банята имах монтирана душ кабина. С времето на стената отвън (варова мазилка) изби влажно петно. Отвътре банята граничи с коридор и мокро помещение. В коридора новите тапети се скапаха за две години отдолу- нагоре на височина до 1,20м. Под тях гипсовата шпакловка изпада. Интересното е, че е само влажно и то повече през лятото. Миналата година махнах душ- кабината и тази зима оставих всичко там да е открито- дано изсъхне. Нейсе! В коридора ремонтирахме, но изпада новата шпакловка и тапетите пак се ветролеят отлепени. Отвън петното се уголеми още. Какво да правя?
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за влага" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: