Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
myrchak - специалист
donnna написа:
препоръчвам Матев - горещопоцинкован. ако имаш повече парички - вземи матев - неръждавейка. това е истината! тези бойлери ги открих преди 5 години и съм много доволен.
има 1 малка подробност - поради влизането ни в ЕС и техните изисквания, не се произвеждат вече поцинковани бойлери, а само емайлирани и неръждавейка. ако е останал някъде из магазините матев - горещопоцинкован - грабвай го веднага - няма да съжаляваш. хората не са икономисвали материал, работили са с дебела ламарина за водосъдържателя.

ееееееех, ако знаеха на колко народ съм ги препоръчал техните бойлери....

а емайлирания бойлер за мен е боклук. емайлиран на елдом - голям боклук!
:-D :-D

ми дай нещо линк
smarty - специалист
Здравейте и за много години!

Тъпия елдом и при мен ми врътна номер.
Явно пластмасовата тръба е дала фира. Проверих терморегулатора работи си правилно - изключва при 78 градуса. (пише 75 +/- 4) .
Горещата вода при изключване на бойлера я меря 74 - все пак е студено сега и има топлозагуби по тръбопровода.
Но влизам да се къпя и на 5-тата минута вече почва хладка вода а преди време се къпех на воля :-D Явно тръбата се е прегънала и смуче ниско, а не от високата част на бойлера.

Та въпроса ми е как се сменя тази пластмасова тръба?
Изглежда ми набита вътре в металната която е заварена към водосъдържатела. Дали би могло да я измъкна навън като и навия един метчик в нея ? Или е надяната вътре ВЪРХУ металната тръба ? което би било кофти защото нагреватела е на малък елепсовиден фланец и хич не ми се развива - нищо че е лесно :)

Очаквам съвети :)

п.с. незмам с какав акъл правят тази простотия с пластмасовата тръба ? Голямо пестене да сложят една дълга хромникелова та да си пасне и с водосъдържатела. а бе .... даваш пари за най-скъпата нераждъвейка пък то боклук!
rulom - модератор
Не знам откъде си и каква ви е водата, ама при тези данни това най-често се получава когато бойлера се е "напълнил" с варовик, всичкия варовик е на дъното на бойлера между нагревателя и тръбата за сондата на терморегулатора.Ефекта е че варовика предава топлината на терморегулатора и той изключва, а на практика в бойлера има само 20 литра топла вода.
Отвори го и го изчисти хубаво.
plumber - специалист
rulom написа:
Не знам откъде си и каква ви е водата, ама при тези данни това най-често се получава когато бойлера се е "напълнил" с варовик, всичкия варовик е на дъното на бойлера между нагревателя и тръбата за сондата на терморегулатора.Ефекта е че варовика предава топлината на терморегулатора и той изключва, а на практика в бойлера има само 20 литра топла вода.
:2thumbs:
Spokoiniq - майстор
masteradmin написа:
Предишния ми беше Теси с двоен керамичен водосъдържател - една нощ просто се сцепи и водата шурна като водопад. А първия беше италиански на индезит той беше емайлиран - пълна глупост след 1 година протече. А наи интересното че и на двата гаранцията не въжеше защото съм си го монтирал сам.
Мастер, сори че се намесвам в темата на човека, ама ме хвана яд.Елдом и Теси не са единствените на пазара бре, аз имам 4 неръждавейки на Светлю Шишков, хоризонтални и вертикални, ламарината е двойно по-дебела от елдомската, ядове никакви никога не съм имал.Не правя реклама, просто във всичките апартаменти които давам под наем предпочетох да не ме изненадват с посреднощни позвънявания "Хазяин, течеееее...".
smarty - специалист
здравейте, ще ви пусна снимки по-късно :) бързам да го сглобя ....
резултата надмина и най-мрачните ми очаквания !
бе то бива бива .. ама чак толкова!
Тани - модератор
rulom написа:
Няма логика в изказването ти! Единствения вариант да се затопля само20л. вода до 74 градуса и да е само толкова водата а останалите да речем 60 литра да са котлен камък! По описаната от тебе схема няма да може да се загрее водата защото терморегулатора постоянно ще включва и изключва! Просто се е разпаднала пластмасовата тръба за топлата вода и топлата вода се отвежда не от най-горната точка , а от долната част на водосъдържателя и затова свършва толкова бързо.Просто топлата си стои горе!
Милен - майстор
Не знаех, че Елдом слагат пластмасови тръби :shock: гадна работа. Ползвам техен 15л хромникел в кухнята до сега 4 год без проблеми.
На емайлираните какви тръби слагат?

Теси поне са си написали какви са им тръбите на Премиум серията им.
# Стъкло керамично покритие
...
# Тръба за горещата вода от неръждаема стомана
# Пластмасов струйник за входящата студена вода
Ако е вярно че топлата тръба е от нераждавейка е добре ама с тоя пластмасов стуйник пак са оставили слабо място.
astrata1 - напреднал
Еми гледах един срязан на теси ,и той беше с пласмасова тръба.Май е вече практика де слагат пласмасови
vladtod - специалист
smarty написа:
здравейте, ще ви пусна снимки по-късно :) бързам да го сглобя ....
резултата надмина и най-мрачните ми очаквания !
бе то бива бива .. ама чак толкова!
Е кажи де,кво излезна,коралов риф или пластмасов лигоч?

Тема "Истината за Елдоминвест-проблем бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: