• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,нов съм тук ,нов съм и в домашния майсторлък -скоро купих първото си жилище!
Сега съм на етап -Баня,той ми е и най важният .Питането ми е следното: Подменям водопроводната инсталация,но на единият панел срещам голяма трудност при вкопаването,а едната тръба е 32 мм-отходна на пералнята.Реших да дръпна стената напред с 35-40мм,първоначално се бях спрял на конструкция от гипскартон,сега ми предлагат да облепя със стиропор около тръбите и така цялата стена ,тя не е голяма-2,5 на 1,10м. Стиропора естествено ще е хванат и с дюбели за панела,само се чудя има ли проблем да лепя теракот отгоре,ще стане хване ли добре лепилото,все пак не е само шпакловка,а доста кила плочки?
masterval - майстор
Защо не наддадеш стената само там, където ти е отходната тръба?
Казваш, че имаш проблем с вкопаването? Такъв проблем имаш, само ако е вътрешната панела с дебелина средно около 60 мм (има по-дебели и по-тънки стенички). Ако не е такъв случая, по-добре си вкопай тръбата.
На стиропор сигурно могат да се закрепят плочки, но надали ще издържат дълго. И то ако никой не се обляга!
Тръбата минава диагонално през стената-идва от коридора от височина 80-85 см и слиза в пакета на около 20см,няма как да наддам само на нея.А на тази стена никой няма да се обляга,там ще има мивка и няма място за облягане.
solo5 - майстор
35-40мм не са чак толкова много, не знам защо трябва да я вкопаваш :?
И какво сега?
Може ли или не може да се лепи теракот/фаянс в/у стеропор?
евептуално след по дебела шпакловка и метална мрежа ?
Правил ли го е някой ?
Тия камани отдолу на снимката (на жълничкото) съм ги лепил още лятото направо в/у мрежата на стеропора , пред очите са ми, в къщи :-D мина зимата , още не са паднали :?

Прикачен файл

DMC_0142.JPG
DMC_0142.JPG (98.44 KиБ) Видяна 5073 пъти
Rumen Iankov - специалист
Аз съм лепил върху фибран и съм нямал проблеми.А защо не помислиш за итонг 5см. :)
vidrata - специален-специалист
Слагай кашона и не му мисли толкова.Бързо и лесно.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:25 am, променено общо 1 път.
kokopi4a - специалист
Аз също мисля че сте е най добре 5см. итонг.Така ще си по спокоен,а и за облягането по стената се налага понякога.
Проблема е че стената с тръбите е външна , и искам да я "увия" поне с 5-ца изолация После тръбите леко да се вкопаят в стиропора , и тогава фаянс. Вилата си е моя и изкам да я направя както трябва.
  • 1
  • 2

Тема "Теракот върху стиропор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: