Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте!
Имам една пералня "Gorene", купена е преди 25 години, но не е използвана и даже не е включвана за проба. Имахме си друга пералня, но тя се повреди.
Въпросът ми е ако започнем да използваме тази 25 годишна пералня дали ще създаде някакви проблеми, след като са минали 25 години, макар, че е нова и неизползвана?
Николов Н. - специалист
Пробвайте. Но има вероятност маркучите да протекат. Също огледайте уплътнителната гума-и тя старее.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб авг 03, 2024 10:35 amvassko_9 написа:
... ще създаде някакви проблеми, след като са минали 25 години...
Маркучи входяща и изходяща вода нови, другите гумени неща след като протече :-)
Честито! 25 годишно Горенье си е късмет. В смисъл, добри са

Ааа :-) и маркуча към помпата сменете :-)
MamaMy - майстор
Ако помпата е с перка отзад, врътнете я внимателно с ръка преди включване да отлепи семеринга. Иначе честито! Каквото и да стане си заслужава ремонтите и възстановяването ако трябва. Всичко е евтино и ще се изплати многократно.
zz_stefanov - майстор
Същото и за барабана, завърти го с ръка, да се раздвижи ремъка. Аз бих го сменил.
torbalan - Дървен философ
Интересно ми е да чуя, какво се е случило след едно - две пранета (ако е пусната успешно). :)
chapara - майстор
съб авг 03, 2024 8:09 pmtorbalan написа:
Интересно ми е да чуя, какво се е случило след едно - две пранета (ако е пусната успешно). :)
Ще отиде да простира😄 Играх го това преди години с ,,Тамат",сватбен подарък. Не протече и тръгна, но се върнах като усет в детската градина. Подарих я и си купих за тогава по съвременна. Беше престояла само 10тина години. За временно става, много са енергоемки.
kozl - майстор
Майка ми още си ползва Кендито от преди 43 г.
Но престои няма. Последно сменях помпа.
Амартесьорите са плъзгащи пластини. Не открих за подмяна и за да не се разхожда я анкерирах в пода.
torbalan - Дървен философ
нед авг 04, 2024 9:19 amkozl написа:
Майка ми още си ползва Кендито от преди 43 г.
...
Корекомско?
petromaniq66 - специалист
Ами тези гуми, маркучи в магазина не стареят ли? Надали са произведени вчера. По-добре да се пробва и после да се започне с рециклиране. Или с толкова гимнастики да купи гаранционна.

Тема "25 годишна пералня, но нова - ще работи ли?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: