• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
miroki - майстор
вт авг 27, 2024 7:35 pmarxd129 написа:
вт авг 27, 2024 4:30 pmfbr написа:
..... Поне по-лесно се чегърта в сравнение с полиуретановия уплътнител.
Разбрах. Благодаря!
За това нсписах отвън с фугиращата паста с която са монтирани подовите плочки.
Няма да се чегърка повече.
arxd129 - специалист
Оф топик. :wink:
пон сеп 12, 2011 10:23 pmchapara написа:
....,Аз лично когато някой изяви желание да си спретне нещо сам ,не пестя усилия да обяснявам -доказал съм го .
Да. Ама - не. Поне тук и сега - не. :)

Та.... по същество.
вт авг 27, 2024 8:09 pmchapara написа:
Има си елементарно решение, написано безброй пъти. Четете хора. И за вида болтове е писано, и за други неща, все важни.
Моля за линка към елементарното решение - за да се запозная с това елемнтарно решение.
Моля за линка към препоръките за вида на болтовете. И за линка към другите важни неща.

В колко теми е писано по тези проблеми? Щото търсих. И не можах да намеря иглата в купАта сено.
Линковете биха свършили добра работа. Определено.

Благодаря.
chapara - майстор
,,С нахалство към прогрес", но това е мое мото. Нито съм ти длъжен, нито придворен, така че се потруди. Има си търсачка, ако не се справяш е твой проблем.
arxd129 - специалист
вт авг 27, 2024 11:35 pmchapara написа:
... Нито съм ти длъжен, нито придворен, ....
И... кой твърди обратното? Че не се сещам.

Помолих. Факт!

------

Оф топик: И... Не послъгвам сегиз-тогиз.
arxd129 - специалист
вт авг 27, 2024 7:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Без да съм специалист, идва ми уникалната идея да напълня дупката с ПУ (не догоре), да поставя дюбела, след което за почистя излишното.
Мислих го това, де. Да стане с хидроизолация.
Ама сега се замислих, че с полиуретанов уплътнител би било по-добре. Като че ли.

Ако се наложи демонтаж на болта - Полиуретанът след време....ще "пусне' ли болта; за да го развия безпроблемно и без да озяня тоалетната чиния? Нямам опит с ПУ; факт. Та, питам. :?

Моля за мнение.
Само две поставени имам (тоал. ч.), но не съм имал притеснения, нито дори хидроизолация. Не е уплътнено срещу влага.
През изминалите тридесетина години не съм забелязал компрометирани от влага участъци.
Въпреки това, имам някаква вътрешна сигурност, че болта ще се развие без проблем, дори и той да е обмазан с ПУ преди завиването му.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
От години не слагам болтовете при монтаж на тоалетна чиния.
Слагам чинията, очертавам с молив, силикон в очертаното, монтирам и фугирам.
Досега съм фугирала все със силикон, но ми звучи идейно да е с фугиращо.
:-) Преди фугиране трия молива :-) И маскирам с тиксо, да не оклепам всичко
Такъв монтаж, без болтове, издържа ползване в бирария, та по-голяма реклама няма

Подът в моите мокри помещения е с 1% наклон и не нивелирам тоалетната чиния. Твърде много умувате и твърде малко правите, мисля
arxd129 - специалист
Явно, в този форум, много неща са казвани, обяснявани, коментирани.
И интересуващите се от некакъв разискван в "Направи сам" проблем трябва да четат повечко във този форум.
вт авг 27, 2024 8:09 pmchapara написа:
Има си елементарно решение, написано безброй пъти. Четете хора. И за вида болтове е писано, и за други неща, все важни. Или всеки път трябва да има нови спасители - герои на копи пейст. Тук не е ФБ, а Форум който съхранява информацията.
По твърденията на съфорумници - Всичкото инфо в "Направи си сам" се съхранява. Ако предположим, че съхраняването е факт, се появява проблемът да бъде изнамерено онова, което ме интересува.

Само че... Има и неграмотници (като мен). Които не успяват да намерят онова, което вече е обяснявано и коментирано във форума.
Аз например не успях да видя дори, къде във форума, е ТЪРСАЧКАТА на форума. Има търсачка за търсене в строго индивидуална тема на някой наш колега. Намерих търсачка за конкретно формулирана тема на някой наш колега. Но не намерих търсачка за търсене в ЦЕЛИЯ форум "Направи сам".

Бихте ли ми помогнали: Къде е тази ТЪРСАЧКА?

Явно - доста съм невеж; не можах да намеря търсачка за обясняваното и коментираното в "Направи сам". :?
arxd129 - специалист
ср авг 28, 2024 8:47 amn_a написа:
.....
Твърде много умувате и твърде малко правите, мисля
Факт!!! :)
kozl - майстор
ср авг 28, 2024 12:21 amarxd129 написа:
вт авг 27, 2024 7:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Без да съм специалист, идва ми уникалната идея да напълня дупката с ПУ (не догоре), да поставя дюбела, след което за почистя излишното.
Мислих го това, де. Да стане с хидроизолация.
Ама сега се замислих, че с полиуретанов уплътнител би било по-добре. Като че ли.

Ако се наложи демонтаж на болта - Полиуретанът след време....ще "пусне' ли болта; за да го развия безпроблемно и без да озяня тоалетната чиния? Нямам опит с ПУ; факт. Та, питам. :?

Моля за мнение.
Вероятност има да се скъса болта при опит за развиване.
Аз съм пробвал друго. Продухвам отвора, за да излезе прахта. Пълня с двукомпонентен химически анкер и набивам пластмасовия дюбел. Отстранявам изхвърлената смес. Сместа втвърдява за 30 мин. После разпробивам в центъра на дюбела с бургия за метал според диаметъра на винта без резбата.
Ама сложно е. :roll:

Преди няколко месеца пробвах за други цели (монтаж на освет.тяло) да лепя пластмасов дюбел с PU в бетонова плоча. Изчаках седмица да втвърди и като почнах да завивам винтовете - дюбела почна да излиза. Наложи се да търся супер дълга бургия за метал, за да извадя втвърдения PU от сърцевината на дюбела. Всичко това с цел безпроблемен демонтаж. Даже изпробвах и демонтажа, щото осветителното тяло служеше и за стопер към дограмата, та за да се отвори напълно вратата се демонтира стопера :-D
Ма така сме строителите - с гениални решения :lachtot:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "поставяне на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: