• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
miroki - майстор
До колкото знам продават едни гумени подложки за тоалетни чинии и мисля, че дюбелите са за такъв монтаж. Гума+дюбел. Без да се лепи. Както и за бани/WC с мек под. Тип балатум. Както и във влаковете. В случай, че се лепи е излишно да се слага дюбел.
Едно време само изсипвахме една кофа цимент и я поставяхме отгоре.
До сега мръднала няма.
arxd129 - специалист
ср авг 28, 2024 10:02 ammiroki написа:
... В случай, че се лепи е излишно да се слага дюбел.
Мдааа...
Това мнение преобладава. (Само един /или двама???/ го е оспорил досега. При това - без да се аргументира.)

Спирам се на лепенето. Със силикон. И последващо фугиране с фугин - останал от фугирането на плочките на пода на банята.

Благодаря на всички, дАли мнение по темата. =D>
Последна промяна от arxd129 на ср авг 28, 2024 11:29 am, променено общо 1 път.
kozl - майстор
Демонтирах седало лепено със прозрачен ацетатен силикон. С макетен нож опитах да срежа силикона. Тук там се получи,където поради кривини на седалото имаше луфт за подпъхване на ножа. И няма отлепване. Напънах седалото с крик, силикона се поразтегна, и острието влезе, та така срязах силикона.
Та мисълта ми е, че и ацетатния силикон лепи достатъчно здраво порцелан за плочки ( в случая гранитогрес), но дали трябва да се мисли и за демонтаж :?
Примерно за към 20 г. два пъти ми се налага да сменям уплътнение от седалото към PVC тръбите, защото станало на кокал и в един момент почна да пропуска.
Е да има и уплътнения, които след 20 г. все още да са еластични, но как да знам какво да купувам :?
arxd129 - специалист
ср авг 28, 2024 10:36 amkozl написа:
Та ..... .... дали трябва да се мисли и за демонтаж :?
Трябва, трябва. ... Пишман майсторите - като мен - мислим и за евентуален демонтаж. Било след седмица, било след месец, било след .... :yawinkle:
Демонтирах седало лепено със прозрачен ацетатен силикон.
Приятелю, kozl,

Ти ся в нова дилема ме вкарваш: Какво е това АЦЕТАТЕН силикон? Имам вкъщи CS25. Той - CS25 - ацетатен ли е? На флакона - не пише какъв е.
А силиконът, с който ще лепя, ацетатен ли трябва да е? ... ... (Толкова много съм невеж.... :sad: :sad: :sad: )

Дра-ма!
Поредната. :x
kozl - майстор
ср авг 28, 2024 11:02 amarxd129 написа:
Та ..... .... дали трябва да се мисли и за демонтаж :?
Трябва, трябва. ... Пишман майсторите - като мен - мислим и за евентуален демонтаж. Било след седмица, било след месец, било след .... :yawinkle:
Демонтирах седало лепено със прозрачен ацетатен силикон.
Приятелю, kozl,

Ти ся в нова дилема ме вкарваш: Какво е това АЦЕТАТЕН силикон? Имам вкъщи CS25. Той - CS25 - ацетатен ли е? На флакона - не пише какъв е.
А силиконът, с който ще лепя, ацетатен ли трябва да е? ... ... (Толкова много съм невеж.... :sad: :sad: :sad: )

Дра-ма!
Поредната. :x
Невеж, в какво невеж :? И в нета ли не моеш да четеш #-o
Те на
Чети кво пише [-(
Нема да ти подчертавам важното :-D
arxd129 - специалист
ср авг 28, 2024 11:09 amkozl написа:

Те на
Чети кво пише [-(
Мерси!
Чест и почитания!!!