Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
milenjs - специалист
Здравейте, правих си баня в нов апартамент и за съм модерен реших да е с вграден смесител - душ+слушалка. Ползвах универсалния комплект Easy box A1000NU за вътрешната час и EDGE за външната. Със стационарен душ и слушалка. Ей тука дойде проблема.
При пускане на водата винаги тръгва от слушалката първо. Превключвателя като го издърпаш за да тръгне от душа не се задържа в това положение. Дърпаш, водата тръгва от горе, пускаш и пак теква от долу /слушалката/. За да работи коректно трябва да се пусне водата доста силно. Тогава задържа. Но ако намалиш дебита през душа пак се връща да тече от слушалката.
Та:
Аз ли нещо съм объркал?
Така ли трябва да работи?
Смесителя ли е дефектен?
chapara - майстор
Завърти бутона на дясно, 1/4 оборот след изтеглянето му преди да пуснеш водата.
milenjs - специалист
Това ли бил ключа за бараката :-D
Ще пробвам вече в петък че не съм на обекта.
milenjs - специалист
Не се получава и така, без разлика дали ще го дръпнеш бутно или ще ще го дръпнеш и завъртиш. За да се задържи в издърпано положение за да тече през душа трябва да пуснеш много силно водата. Тогава задържа но е доста силна водата през него. И а си намали малко - бутона се връща обратно и теква през слушалката.
Или е дефектен смесителя или аз съм объркал нещо при монтажа, уж спазвах всичко по картинките...
fbr - майстор
Не е дефектен. Така си е, но ти не завърташ бутона около оста му, или го въртиш в обратна посока, при което той се развива, без да се завърти оста му. Ако го завъртиш както си трябва, и да го натискаш не се връща, камо ли да се влияе от силата на струята. И за да върнеш предното положение пак трябва да го завъртиш в същата посока, за да се върне в изходно състояние. Поиграй си малко наляво-надясно с бутона, ще схванеш какво ти говоря.
chapara - майстор
Наистина нещо не правиш както трябва. Въртиш по посока часовниковата стрелка, т.е. на дясно.
Дори не вградените са така. У нас аз ползвам вградения, съпругта нормалния, който е и батерия на мивката. По някога забравя да го върне на чучур, та си измивам вместо лицето - краката😁
Мен леко ме дразнеше вградения, че се променяше температърата и смених вътрешността на душа с такъв с термоглава. Там нещата са коренно различни и добре, но и цената е на горе.
milenjs - специалист
Ще пробвам след няколко дена. Вярно че бутона не съм го стегнал с ключе както е показано в инструкцията но при въртене надясно той няма как да превърта. Между другото пробвах и без бутон като въртях самата ос, без разлика. На картинката в монтажната инструкция е показано само издърпване на бутона за смяна на посоката на водата.
Намерих и снимка на тази хуйня наречена разпределител. Не мога точно да определя принципа на работа но ми се струва че е двупътен клапан с пружинка, за да се задържи в издърпано положение налягането от силата на водата трябва да е по-голямо от силата и. Дали има нещо допълнително което да я задържи в издърпано положение не се вижда.
Изображение

Тема "Проблем с вграден смесител Ideal Standard Edge" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: