• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,

Предстои ми лепене на плочки в стара баня в панелка, но има бетонен цокъл отдолу на 10см височина и 1 см изпъкнал. Варианта с измазване и изправяне на стените не е подходящ в случая.

Въпроса ми е как да подходя при слагането на плочките? Има ли начин да се налепят плочките на стените като по някакъв начин се избегнат гипсокартони и мазилки?

Благодаря предварително!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет ное 15, 2024 10:09 ambadlamzor написа:
Здравейте,

Предстои ми лепене на плочки в стара баня в панелка, но има бетонен цокъл отдолу на 10см височина и 1 см изпъкнал. Варианта с измазване и изправяне на стените не е подходящ в случая.

Въпроса ми е как да подходя при слагането на плочките? Има ли начин да се налепят плочките на стените като по някакъв начин се избегнат гипсокартони и мазилки?

Благодаря предварително!
Избий цокъла!!!
kr1100 - майстор
пет ное 15, 2024 10:14 amn_a написа:
Избий цокъла!!!
:-D За панелка става.
Играх го това с такъв цокъл , ама на стара сграда строена към 1915 г. . Според спомени на дядо ми цимента е каран в бъчви от Холандия. Е няма къртене това чудо.Разказа ми се играта от млатене и къртене.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
На такова питане, такъв отговор.
Не ще подравняване с донаждане, или маха или лепи така, на цокъла плочки и на стените плочки. Защо му е болка, че ще има 1см издаден цокъл? Лайсни бол
пет ное 15, 2024 1:30 pmn_a написа:
Не ще подравняване с донаждане, или маха или лепи така, на цокъла плочки и на стените плочки. Защо му е болка, че ще има 1см издаден цокъл? Лайсни бол
Какво му е на питането?
chapara - майстор
Този цокъл нищо не го държи, бутай го както ти казаха!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет ное 15, 2024 5:55 pmbadlamzor написа:
пет ное 15, 2024 1:30 pmn_a написа:
Какво му е на питането?
Например, не ти вярвам на даденостите, мисля си, че бетонния ти цокъл, е от замазката, пясък с цимент...
hidrazin - майстор
пет ное 15, 2024 12:53 pmkr1100 написа:
За панелка става.
Това Е ПАНАЛКА. Твоя си цокъл е друга бира и няма нужда да го намесваш в темата.
Навремето беше масова практика - циментов цокъл под плочките и масово боядисан с черна, блажна боя.
Тоя цокъл няма никаква (или почти никаква) връзка с основата на стената и би трябвало да се махне лесно.
:partyman:
P.S. Чапунгера ме е изпреварил... :-D
Че и КАКА е фанала 6-тица от ТОТО-то с пясък и цимент...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет ное 15, 2024 10:42 pmhidrazin написа:
пет ное 15, 2024 12:53 pmkr1100 написа:
За панелка става.
Това Е ПАНАЛКА. Твоя си цокъл е друга бира и няма нужда да го намесваш в темата.
Навремето беше масова практика - циментов цокъл под плочките и масово боядисан с черна, блажна боя.
Тоя цокъл няма никаква (или почти никаква) връзка с основата на стената и би трябвало да се махне лесно.
P.S. Чапунгера ме е изпреварил... :-D
Че и КАКА е фанала 6-тица от ТОТО-то с пясък и цимент...
Кака не залага, кака знае, познава, предугажда... Първа рекох да събаря :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
hidrazin - майстор
пет ное 15, 2024 11:11 pmn_a написа:
Кака не залага, кака знае, познава, предугажда... Първа рекох да събаря
Кака, никой не ти оспорва медаля. Първа си навред!
  • 1
  • 2

Тема "Цокъл на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: