• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
L_G - специалист
Здравейте,

Някой дали може да сподели мнение за машината за мокро рязане на плочки Rubi DC-250 python 850?

Предстой ми ремонт на 2 бани + някакво количество за подово покритие (плочки/гранитогрес) и съм се зачудил каква машинка мога да си взема, за да си улесня живота и да прави хубав сряз.

Предварително благодаря.
chapara - майстор
Хм, за две бани? Май много ще се изглезиш :?
Но, всеки си преценява, имай предвид че машината е необходимост, но не е всьо и вся :wink:
L_G - специалист
нед ное 24, 2024 3:17 pmchapara написа:
Хм, за две бани? Май много ще се изглезиш :?
Но, всеки си преценява, имай предвид че машината е необходимост, но не е всьо и вся :wink:
Да разбирам, че е хубава?

Осъзнавам, че може да е малко изхвърляне, както и вие казахте, само за две бани, но предпочитам да е малко по скъпа и да е хубава отколкото да направя компромис и после да си бив главата.

Разбира се приемам и други съвети.
chapara - майстор
Аз конкретно ползвам професионално:
http://www.nobella.bg/product/454/briccolina.html

,най вече заради мобилността, лесно обслужване и почистване.
Тази голямата в която си се огледал е поне за пет души бригада.
Има значение и каква големина плочи ще ползваш също така. По принцип има мнго ,,НО" в темата.
hidrazin - майстор
нед ное 24, 2024 7:42 pmL_G написа:
... но предпочитам да е малко по скъпа и да е хубава отколкото да направя компромис и после да си бив главата...
За две бани? Ами направо си вземи Rubi DCX-250 Xpert плюс 10-ина различни диска.
Така нищо няма да те изненада, няма да правиш компромис и главата няма да те боли от това дето си я бил...
:partyman:
L_G - специалист
За въпросната бриколина съм чел и знам, че доста хора са доволни от нея. Относно размера на плочките очаквам дизайнера да видя какво ще сътвори и ще знам до каква големина ще ми трябва да режа.
Относно НОтата ще ги чистя в движение 8 е ясно, че само една машина не е достатъчна да се направи цялостен ремонт на баня.

нед ное 24, 2024 8:05 pmhidrazin написа:
нед ное 24, 2024 7:42 pmL_G написа:
... но предпочитам да е малко по скъпа и да е хубава отколкото да направя компромис и после да си бив главата...
За две бани? Ами направо си вземи Rubi DCX-250 Xpert плюс 10-ина различни диска.
Така нищо няма да те изненада, няма да правиш компромис и главата няма да те боли от това дето си я бил...
Благодаря за предложението (дори и с леката нотка на подигравка), аз не се занимавам професионално с такива дейности иначе бих инвестирал може би и в по-скъп модел, но за моята цел в момента не мисля, че има смисъл за чак толкова скъпа машина.

Всъщност преди въпросния модел Python на Руби гледах и този:
https://bashmaistora.bg/mashina-za-ryaz ... 69044.html

Тя е 3 пъти по лека и би трябвало да е по лесна за пренасяне/местене.
chapara - майстор
Не знам какво и на каква площ ще се разполагаш. Всичко за да ти е лека работата е в организацията на работното място, което е част от ,,Организация на строителството". Чак тогава идва въпроса какво ми тябва? Главата, не парите, трябва да работи! Разликата м/у професионалиста и лаика във всички професии е като врабчето/славея, цит. проф.Маленов, т.е. профито вижда филма в главата си от А-Я, лаика върви с вързани очи. Всичко това е опит. И сега движа един ремонт по Вайбър на човек с желание и страхотно му се получава. Става все пак. Казвал съм, на никого не отказвам помощ, занаят се краде, дори и да го криеш!
Пожелавам успех и за сега не бързай с покупките!!!
hidrazin - майстор
нед ное 24, 2024 8:51 pmL_G написа:
Благодаря за предложението (дори и с леката нотка на подигравка), аз не се занимавам професионално ...
Ми добре де, ти какво очакваш? А лично съм далеч от плочки и подобните му...
За две бани, и ако не може да се реже с ролка... Ми ще отида някъде да ми отрежат няколко плочки. Колко линейни мера мислиш че ще се наложи да режеш?
Инвестирането на 1000+ в две мижави бани за мен си е прахосничество. И без са искам да те обиждам.
Примерно да имаш кола за 10-20 000 и да си купиш диагностика за 5 000 която ще използваш само за твоята кола.
Дано си ме разбрал правилно. Иначе е О.К.
Лека!
L_G - специалист
Изключително много благодаря и на двамата и искам да кажа, че разбирам и съм съгласен с вашата гледна точка. Може би тази дискусия леко изпревари събитията, тъй като на малко по късен етап щах да я търся/провокирам.

За да ме разберете и вие ще се опитам да ви дам малко предистория и откъде идват при мен нещата: от както се помня обичам да се занимавам с поправката/ремонта на всякакви неща. Баща ми, лека му пръст, му идваше всичко отръки и вкъщи майстор никога не е идвал. На него дължа и това, че не съм с две леви ръце, тъй като ме въвличаше в почти всичко и винаги ми е обяснявал кое как се прави.
С годините, къде заради липса на време или други приоритети, аз лично съм опирал няколко пъти до услугите на "майстори", които ми скъсиха живота...буквално. Ще дам пример с последния сблъсък, т.е. с жилището, в което живеем сега - първа бригада майстори, които на 80% от уж готовия обект се наложи да изгоня. След тях наех други (отново препоръчани), които събориха всичко и започнахме отначало. В крайна сметка, за да не ви пълня главата с излишни неща, те уж завършиха всичко, а аз вече без сили за разправии приех работата им с мноого забележки. В рамките на година след тях шпакловах наново 60% от апартамента, преправих няколко от стените с ГК, пребоядисах го целия и не на последно място някакво творение с вестници и шпакловка на косъм щеше да ми падне на главата докато спя. Тук няма да коментирам колко пари, време, нерви и разправии ми е струвало това.

Правя уточнение- знам, че не всички са такива майстори и много от хората практикуващи тази професия са големи професионалисти, но при мен късмета така и не ме е отвел при такива. Правя това уточнение защото знам, че тук има професионалисти и идеята на историята ми не е да обиждам някой.

Сега ми предстой ремонт на ново жилище, 140 кв., за което съм взел решението, че ще го правя на 90% аз - подово, стени и таван ГК с вата, шпакловка, бани, ВиК, Ел. Инсталация (това съм завършил), боя и мебели ( проектиране, разкрой, обков, сглобяване) и вероятно още нещо, което изпускам.
Това не ми е професията и съм далеч от мисълта, че знам всичко как се прави, но не е и като да нямам никаква идея. Също имам свойство да си изграждам целия "филм" до най-малкия детайл и когато не знам нещо компенсирам с много четене, консултиране, YouTube и експериментиране. В много от случайте съм черпил идеи и вдъхновение точно от този форум, а дори и от постовете на Chapara, за което му благодаря още веднъж.

Тук вече идва и причината да търся мнение за тази машина, макар и една идея по-скъпа и да има опция да мина без нея.
Както казах ремонта ще го правя аз и ключовото е в това, че имам ограничено време. Поради тази причина гледам да си улесня живота и намаля времето за изпълнение посредством инструменти и машини, макар и на по-висока цена и с ясната мисъл, че има и други по евтини варианти, напр. флекс, носенето някой да ми ги реже и т.н.

Chapara заинтригува ме с ремонта по Вайбър, има ли как да се възползвам и аз от тази опция, като понякога се допитвам до теб когато попадна в чуденка? Готов съм каквото е нужно да си заплатя.
Ако мислиш, че не е нахално от моя страна и имаш желанието и времето, може и на лично да ми пишеш.

Благодаря предварително за отделеното време за четенето на този не много къс пост :-D .

ПС: Още веднъж бямам за цел да обиждам никого с моята история и житейския ми опит с моите "майстори".
Brocko - напреднал
Вземаш си Rubi Hit 120 например,приличен ъглошлаиф със сносен диск за грес и си ти.Няма нещо което да не можеш да направиш с тях по плочките на една баня,освен ако не се заиграеш с пилене на 45 градуса на гранитогреси разни.Ако не ти се диша и толкова прах купуваш и https://www.hilti.bg/c/CLS_DUST_WATER_M ... /r12676358.
При положение че за две бани ще идат 2х5К ако възложиш на някой,си струва инвестицията.
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за машина за рязане на плочки Rubi DC-250 python" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: