Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
geraldo - напреднал
Здравейте, след безкрайно обикаляне по магазините започвам да обмислям идеята сам да си направя PVC шкаф с мивка за банята. Няма да е нищо кой знае какво освен някаква фрезовка отпред и ширината му - 72см. А и предпочитам да е окачено (за стена с куха тухла) До тук добре, но ми изникват много въпроси.

1. Какъв е подходящия материал? Разпенено ПВЦ 15мм? Полистирол?
2. Захващането на самите плоскости, а и за стената, предполагам се различава от това на обикновен шкаф от ПДЧ? Държат ли видиите в него? Предвид тежестта му заедно с мивката ще трябва и да е сериозно захванато за стената.
3. С хоби инструменти дали ще се справя? Може ли да се реже със зеге, шкури със шкурка? С какво мога да направя декоративен фриз на вратичките?
4.Трябва ли да се боядисва или плоскостите си идват готови?
5. Изобщо всякакви насоки ще са ми поезни

Благодаря предварително
hidrazin - майстор
:shock:
Не че няма да стане "НЕЩО" ама така както си тръгнал резултата ще красив като пале втора употреба. :)
Дърводелец би се справил с подходящия дюзен, ама ти май нямаш такъв...
Та те така и без да се сърдиш.
И аз така преди много години - реших да лепя плочки...
Е, налепих ги. Излезе ми по-скъпо отколкото да платя на някой...
Успех!
:partyman:
brum - майстор
Няма нищо трудно. Че и от ПДЧ е по-лесно за работа.

Разпенено ПВЦ, лепило за ПВЦ, китване, шкурене, грундиране, боядисване. На мен леко ми ръждясаха пантите, а уж са на Хафеле.

Работи се с нормални дърводелски инструменти. Плоскостите ги взех разкроени от Туплекс. Винтове хващат, ама ... не държат особено.

И не, не излиза по-скъпо. Особено ако имаш свободно време за тая работа. А щом питаш явно имаш.

И за ПВЦ-то има едно дето е с по-плътни страници - него ползвай.

viewtopic.php?f=25&t=66407
hidrazin - майстор
Винаги излиза по-скъпо. Дори да имаш цялото време на света.
Едни го разбират по лесния, а много и по трудния начин.
Разбира се има и такива които никога не го разбират... Все пак сме в дИмокрация. :)
:partyman:

Тема "Как да си направя сам PVC шкаф с мивка за баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: