Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dito - специалист
Здравейте! Някой може ли да каже нещо за тези тръби HP Trend? Уж са чешки и затова смело тръгнах да лепя, но после във форума видях, че колеги са имали проблеми с други чешки Инстапласт, които са се нацепили отвътре за няколко години, затова си викам да попитам дали имате наблюдения. Ще използвам ПН16 за студена и ПН20 за топла вода.
Благодаря предварително!
kozl - майстор
Аз писах за Инстапласт нацепени тръби - нестабилизирани тръби (само от РР) . Вероятно сме нацелили калпава партида и проблемите почнаха след десетина години експлоатация, главно по топлата вода.
Тези НР поне за мен са известни от към 3-4 год. Т.е. аз нямам данни за повече от 2 г. експлоатация, за да имам оценка. За тези 2 г. течовете са основно по вина на водопроводчиците.
Сега за топлата вода са актуални базалтови РР тръби на Wavin Ekoplastik.

Сега в наша сграда след 20+ г. експлоатация лъснаха други проблеми с металните скоби за закрепване на вертикални щрангове.
Има въпросителна по това дали са монтирани скобите без гумени подложки или подложките са се протъркали и изпаднали и в последствие РР тръби се протриват в метала и протичат. При РР скоби още няма проблеми.
dito - специалист
Благодаря за информацията!
Да, точно на твоя снимка бях попаднал и ме притесни това нацепване на другите чешки. Кой знае... Но не откривам из нета някой да е наплюл тези HP trend, а не ми се преправя без ясна причина, така че продължавам с тях.

Тема "Мнение за ППР тръби марка HP trend" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: