• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте. Моля за съвет ако някой се е сблъсквал с подобен проблем. Преди 6-7 месеца правиха ремонт изцяло на банята. Стана супер, но почна да ми прави впечатление, че глазурата или лака на плочките на стената взе да се пука. Прилича на косъмчета с различни дължини. За сега трудно се откриват, но ги мярвам от време на време.
Въпроса е, имали ли нещо с което да мажа плочките така, че да подновят/заздравя гланца и да престане да се пука повече. Какво да очаквам за напред ако не предприема никакви мерки. Благодаря на всеки дал акъл.
Поздрави.

Прикачен файл

20250305_212946.jpg
chapara - майстор
Купил си ефтини и скапани плочки, на първо четене.
mironcho - специалист
Имам същия проблем с теракот на пода. След доста четене и консултации приех обяснението, че най-вероятно плочките са зимували навън и са замръзвали навлажнени. При мен станаха на паяжина 2-3-4 месеца (не помня точно) след поставянето. Бяха на промоция, защо ли... :? И понеже са в тоалетната, която се мокри доста по-малко от банята вече няколко години си стоят така.
chapara - майстор
чет мар 06, 2025 8:14 pmmironcho написа:
Имам същия проблем с теракот на пода. След доста четене и консултации приех обяснението, че най-вероятно плочките са зимували навън и са замръзвали навлажнени. При мен станаха на паяжина 2-3-4 месеца (не помня точно) след поставянето. Бяха на промоция, защо ли... :? И понеже са в тоалетната, която се мокри доста по-малко от банята вече няколко години си стоят така.
Теракота, ако е качествен

https://keralux-bg.com/blog-article/7/k ... ogres.html, не би се поразил. Фаянса по може от замръзване, влажен, да се увреди. Общо взето това с промоциите...
За съжаление може би наистина да са били евтини плочките. Индийски боклук. Купихме ги не толкова заради цената, колкото, че ни допадна цвета и шарките. Както и да е. Въпроса е.
Мога ли да предприема нещо. Примерно да ги намажа с някакъв гланц. Идеята е да се стопира процеса на това напукване.
Ако не може да се спре, какво да очаквам за напред? Спукана плочка, поемане на влага, мухал. Нещо ми е нервно като знам какво пари ми струваше ремонта.
Благодаря. Приятни почивни дни
chapara - майстор
Аз не съм чувал за 46год. в бранша за вторични процедури😏
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб мар 15, 2025 11:03 amPlamensto написа:

Мога ли да предприема нещо.
Можеш да свикнеш. Нищо друго
А и не е фатално, само визуално
ivanovbg - майстор
Мпже да залепиш отгоре стенни панели за баня.
hidrazin - майстор
Ехххх... Иванов, то може отгоре да залепи и тапети за баня бре. :-D
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Плочки с напукана глазура/гланц в банята." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: