Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iliya_i - майстор
нед мар 09, 2025 12:37 pmsvg написа:
Ако някой види някакви забележки, ще помоля да ми ги каже с време.
Муфата до бутилката с водата. Не е желателно да имаш такава връзка в посока обратна на потока.
Извода под водомера не може ли с по-малко чупки по-напряко или трябва да върви предимно покрай стената?
Височината може да се коригира като нагрееш тръбата преди да я натиснеш.
Но ти май избягваш нагряването.
svg - специалист
А, такъв тип става ли?
Предполагам и за сифона ще е същото???
Прикачен файл:
477778.jpg
477778.jpg (20.87 KиБ) Видяна 1327 пъти
Да попитам още, има ли значение дали тръбата за студената вода ще минава през пода или през стената? На снимите се вижда къртенето, но е само за топлата вода, та там ще я сменя и ако става през пода да е студената, ще си спестя доста работа. :)
  iliya_i - майстор
Става, ама ако намериш подходяща комбинация дължини.
[/youtube]
svg - специалист
Здравейте отново!!
Работата бавно напредва /забравих да заснема/. Замазката е готова, ВиК-то донякъде.
Дойде ред да мисля за плочки. За пода съм се спрял на гранитогрес с размери около 40х40. Не е прекалено голям, но не и малък и въшкав. За стените предполагам ще е фаянс, но на места четох, че слагат и гранитогрес. И тук идват няколко въпроса:
1. Каква ръчна машина за рязане на гранитогрес да купя и какъв да е резеца? Въобще, ще може ли подобна, да реже право гранитогрес?
2. Гранитогрес или теракот за пода? А стените? Размерите ще ги реша в последствие. Задължително за пода да е БЕЗ гланц!!!
3. Доста четох. Първо се започва от стените, като се оставя място за около половин плочка м/у втория ред и пода. Вярно ли е?
4. Пода, се започва от сифона и се правят срязвания от ъгъла на пода към ъгъла на сифона. ПРедполагам това е правилния метод.

Благодаря на отзовалите се.
svg - специалист
Здравейте, отново! :)
Купих този гранитогрес за пода на банята. Хареса ми цвета и това, че е противохлъзгащ. https://praktiker.bg/bg/Granitogres/GRA ... M/p/149993 Размера е 31х62. ЩЕ се лепи по дължина на банята. Знам, че се започва от тавана, после са стените и на края се лепи гранитогреса, но към момента нищо от фаянса не ми е харесало :sad: . Относно сифона, право ли го поставил? Ъглите да съвпаднат с фугите? Отделно, трябва ли да го застъпвам като ламинат или не? И още, трябва ли да го режа, за да се получи добър наклон, т.е. да правя допълнителни фуги? И въобще, това ли е начина на редене на този гранитогрес за баня?
Какво бихте ми препоръчали за шпакловане на тавана? Мислех да е с гипс, но след доста четене, установих, че трябва да го забравя за баня. Тази шпакловка, до колкото видях е предназначена и за мокри помещения https://praktiker.bg/bg/Gips-i-shpaklov ... abilityTab Едни 5 кг ще свършат работа.

Знам, че въпросите са доста, но по-добре да питам първо. Благодаря! :)

Прикачен файл:
20250427_080928377.JPG
chapara - майстор
Сифона, решетката е правилна.

Тема "Няколко въпроса за стара баня с тоалетна." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: