• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
radius - майстор
чет май 22, 2025 1:57 pmiliya_i написа:
чет май 22, 2025 12:35 amradius написа:
Спирателен кран на топлата вода не се слага, защото...е по-безопасно така.
При теб постоянно ли тече топлата вода или я затваряш с крана на смесителя? :? :-D
Затварям с крана на водомера, а в другата баня с крана на студената вода , сложен след предпазния клапан :razz:
iliya_i - майстор
пет май 23, 2025 8:11 pmradius написа:
чет май 22, 2025 1:57 pmiliya_i написа:
чет май 22, 2025 12:35 amradius написа:
Спирателен кран на топлата вода не се слага, защото...е по-безопасно така.
При теб постоянно ли тече топлата вода или я затваряш с крана на смесителя? :? :-D
Затварям с крана на водомера, а в другата баня с крана на студената вода , сложен след предпазния клапан :razz:
А докато загрява бойлера отворени ли са ти чешмите за "по-безопасно" както казваш или са затворени?
Кое му е "опасното" изхода за топла вода на бойлера да е затворен. Ами той си е затворен над 90% от времето.
radius - майстор
Ще ти обясня по-натам, може сам да се сетиш.
Даже лично съм имал щастието да разбера плюсът на моя начин.
kozl - майстор
пет май 23, 2025 8:11 pmradius написа:
Пишеш, но не си четеш написаното.
сложен след предпазния клапан
По посоката на движение на водата предпазния клапан е след, а не преди СК (спирателния кран).
Ако не е така - сътворил си сериозна опасност от авария. Даже Елдомците продаваха бойлери с монтирани предпазни клапани, та да предотвратяват опасни, подобни творчески изпълнения :wink:
radius - майстор
Учудвам се, че трябва да обяснявам, ти обикновено пишеш с леко ироничен изказ, не ме подценявай чак толкова.
съб май 24, 2025 11:34 amradius написа:
...ироничен изказ...
Но сякаш не приема другите да се отнасят така с него. Докачлив ми се струва, хаха!
kozl - майстор
Учудвам се, че трябва да обяснявам, ти обикновено пишеш с леко ироничен изказ, не ме подценявай чак толкова.
Да признавам за иронията и за това, че не съм те подценил за изпълнението, а се усъмних в написаното.
Но това, което напишеш го четат и други, та за това писах повечко - за другите.
kozl - майстор
съб май 24, 2025 11:43 amТрифон П.Трифонов написа:
...ироничен изказ...
Но сякаш не приема другите да се отнасят така с него. Докачлив ми се струва, хаха!
Тука сме лика - прилика :supz:
Най-после некъде да си допаднеме :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер,спирателни кранове." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: