Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
вт юли 22, 2025 9:20 pmjekasus написа:
вт юли 22, 2025 7:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
Еднакъв!!!
Кой каза "еднакъв", защо го казва и защо вкарва излишни условности?!
Без "идеален център", без "еднакъв" наклон, нещата вероятно не са за чапари?!
Айде стига бе!!! То такава трудна работа, такава простотия......да се обсъжда в аматьорски форум....
Той е прав. При равен(хоризонтален) периметър около стени и неизвестно, къде е сифона - със малки плочки на диагонал има шанс, при право редене над 33х33(даже много казах, като размер) почва....
За аматьорски форум хубаво да се покаже къде е сифона, и какви плочки ще лепят...
"Той е прав", но ако го четат хора с начално образование, без елементарни познания по геометрия.
Дизайнерска баня не се обсъжда в НС и не от комплексирани "майстори".
Това е обида за мен, обида за четящите у форума. Надменно отношение и всякакъв отказ, последно време, да споделя занаят.
Единственото негово преимущество е, че ще го направи значително по-бързо и с много малко забележки.
Моя занаят е съвсем друг.
Дали се справих зле?
https://photos.app.goo.gl/GgQcSBjyZ5ZvB2bVA
На пода лепих точно преди 30 години, включително в баня с два сифона.
Колене и глезени не ми останаха да се препиням, но упорито си ги ползвам и до днес.
https://photos.app.goo.gl/EFpoXeumGKrm8Niv7
chapara - майстор
Сеамците Трюфел и Николов ще си останат леваци до гроб, толкова си могат. Кака им, го загатна. Ама от къде тлкова ъкъл Айде че съм изморен за да се занимавам с чукундури.
Николов Н. - специалист
Г-н ТрифоноФФФ, кое от написаното не можете да го асимилирате? Кажете и ще ви го обясня като на дете от 2-ра група на детската градина. Явно и между ведомствените пожарникарчета има трудно вдяващи. Е,ВИЕ не сте от тях ,нали? Шефе,това не е обида нали? :?Моя занаят е съвсем друг.
jekasus - майстор
Дизайнерски бани не обсъждаме, там проблеми други.
Пак ще се повторя - няма как да се даде акъл, без да се знае кое къде и какво ще се полага.
Аз малко по спокойно :-D че отдавна не съм писал тук.
Нещата са принципни. Не виждам кое налага конкретика, за да се даде съвет.

Линеен сифон би облекчил значително трудната фаянсова геометрия.
MamaMy - майстор
Аз пък не виждам какъв е проблема със сифона ако не е в центъра :? Еми ще има различни наклони, но това не е проблем. Проблем е като няма наклони или дори са в обратна посока. Като говорим за наклони няма да се пускате със ски по този под?
Baлepu - специалист
Проблемът е леко изпъкване с приказки. Ама и казани с половин уста.
Хвана се за това
пон юли 21, 2025 6:25 pmn_a написа:
ЗАДАВАШ ПО СТЕНИТЕ ВИСОКОТО И ТЕГЛИШ ДО НУЛАТА В СИФОНА
На него му звучи вероятно, че с нивелир да се дръпне по стените "високото". А то изобщо не казано така. Вярно, че не е и обяснено баш конкретно, с подробности..., но и чапара изобщо не внася яснота в крайна сметка. В малка баня, с малки плочки и с НЕГОЛЯМ наклон не би трябвало да е проблем за който и да е, да се справи с наклона. Той чапара задължително май ги реди на 45° спрямо стените, щото иначе не ставало ...
chapara - майстор
ср юли 23, 2025 8:15 amBaлepu написа:
Проблемът е леко изпъкване с приказки. Ама и казани с половин уста.
Хвана се за това
пон юли 21, 2025 6:25 pmn_a написа:
ЗАДАВАШ ПО СТЕНИТЕ ВИСОКОТО И ТЕГЛИШ ДО НУЛАТА В СИФОНА
На него му звучи вероятно, че с нивелир да се дръпне по стените "високото". А то изобщо не казано така. Вярно, че не е и обяснено баш конкретно, с подробности..., но и чапара изобщо не внася яснота в крайна сметка. В малка баня, с малки плочки и с НЕГОЛЯМ наклон не би трябвало да е проблем за който и да е, да се справи с наклона. Той чапара задължително май ги реди на 45° спрямо стените, щото иначе не ставало ...
Чапара ги реди , не май, а според клиентите и винаги е ставало😄😁.Редеше, сега си гледа кефа, не работи на хората.

Тема "Монтаж на бойлер върху тухлена стена, сифон на пода и измазване на таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: