Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ЧНГ!
Имам структура за вграждане Grohe Rapid SL от 2018 г. Преди около месец се установи, след сигнал от съседи под мен, че има теч от моята баня. След няколко опита за елиминиране на възможните причини установих, че течът е от окачената тоалетна. Демонтирах тоалетната чиния, мислех, че е от отходната мръсна тръба в мястото на свързване с тоалетната. Смених я и я монтирах наново. Течът пак се появи. След разбиване на част от отвора около тръбата успях да заснема материал, от който установих, че течът е от резервоара на структурата за вграждане, и по точно от мястото, където излиза тръбата за отмиващата вода.
Прикачен файл:
IMG_1.jpg Мястото на изтичане на водата

Течът го има само при пускане на водата от казанчето. По състоянието на металната рамка, която е ръждясала, става ясно, че течът макар и малък и само при пускане на водата, е от отдавна. Явно от скоро се е увеличил и вече водата е с по-голямо количество и се просмуква
Прикачен файл:
IMG_2.jpg

[youtube]https://www.youtube.com/shorts/6WVHuEqvM1M[/youtube]
Въпросът ми е дали е възможен ремонт на структурата за вграждане? Каква може да е причината, има ли там уплътнение и как е свързана тръбата за отмиване (вчера търсих цял ден и в чужди сайтове за подобен проблем и не открих нищо)? Трябва ли да сменям резевоар (което май си е нова структура и къртене на всичко)? Всяко мнение ще ми е от полза.
Естествено, че е възможен ремонт.
yanko78 - специалист
Аз бих отишъл в някой магазин който имат такъв модел структура и бих огледал захващането как е извършено. От там, може би можеш да прецениш дали ще ти е удобно да бръкнеш (ако е сменяема тази свръзка) и дали има ремонтни комплекти.
нед яну 04, 2026 1:18 pmyanko78 написа:
Аз бих отишъл в някой магазин който имат такъв модел структура и бих огледал захващането как е извършено. От там, може би можеш да прецениш дали ще ти е удобно да бръкнеш (ако е сменяема тази свръзка) и дали има ремонтни комплекти.
Да, това е вариант. Междувременно пуснах запитване до Grohe дали структурата се ползва с 10 годишна гаранция от производителя. След отговора ще разбера дали ще търся техния сервиз или ще намеря ВиК майстор. Ако може ремонтът да се извърши през отвора на бутона и гаранцията е изтекла, ще се пробвам и аз.
chapara - майстор
Развий бялата гайка да слезне на долу и ще видиш. Там има гумен пръстен. Май някой е нашляпал там силикон, а не бива.
Тази гайка къде е, отвътре ли се достига? Защото отвън има изолация, под която не се вижда нищо.
Където си поставил стрелката, над нея е гайка. Развиваш обратно на часовника и смъкваш надолу.
Значи трябва да премахна част от изолацията за да се развие тази гайка. Благодаря за ценния съвет! Досега не намирах схема или нещо подобно, което указва как е свързана тръбата към резервоара.
Да стана ми ясно вече. Не знаех, че и на тези резервоари на структурите за вграждане тръбите са свързани с гайки. Благодаря!

Тема "Вътрешен теч от структура за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: