Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, след теч се отвори тази дупка в тавана на банята.

https://ibb.co/21NjDPNz

Разбирам, че трябва да се изрони цялата област до здрава основа/мазилка, после обезпрашаване, пръскане против мухъл, грунд, мазилка и фина шпакловка. Моля ви за препоръки какъв тип грунд(бетоноконтакт или дълбокопроникващ) и мазилка биха били най-подходящи за тази цел. Дупката е около 10 см. в диаметър, към момента няма теч и влажност на пипане.
kozl - майстор
Като се почне с чистене до здраво (стоманобетонова плоча предполагам) размерите на "дупката" вероятно ще се променят към по-гоуеми.
Според мен ако е бетон под мазилката първо дълбоко проникващ грунд на Мапей за по-сигурно обезпрашаване след механично обезпрашаване и след това или шприцване с теракол, примерно на Боро C2TES1 или грунд тип бетонконтакт.
Грунд бетонконтакт съм ползвал отдавна на Теразид и бях доволен, но дали качеството се е запазило :?
Благодаря за препоръката! А за мазилка какво бихте препоръчали?
чет юли 16, 2026 8:25 amkozl написа:
Като се почне с чистене до здраво (стоманобетонова плоча предполагам) размерите на "дупката" вероятно ще се променят към по-гоуеми.
Според мен ако е бетон под мазилката първо дълбоко проникващ грунд на Мапей за по-сигурно обезпрашаване след механично обезпрашаване и след това или шприцване с теракол, примерно на Боро C2TES1 или грунд тип бетонконтакт.
Грунд бетонконтакт съм ползвал отдавна на Теразид и бях доволен, но дали качеството се е запазило :?
gecata1059 - специалист
А защо е нужно запълване при положение ,че се вижда окачен таван. По скоро само събаряне до здраво , за да не пада върху платната.
Прав сте, има окачен таван, но ми се иска все пак да е запечатано по някакъв начин. Най-малкото ако остане така ще се рони и като се свалят панелите на окачения таван става като метеоритен дъжд.

Освен тази дупка има и подувания на латекса по други места по тавана, иска ми се и тях да изстържа и замажа, пак за да няма ронене
чет юли 16, 2026 8:47 amgecata1059 написа:
А защо е нужно запълване при положение ,че се вижда окачен таван. По скоро само събаряне до здраво , за да не пада върху платната.
kozl - майстор
Не знам кое ще е по лесно за целия таван с мазилка при условие, че под пбочата ще има окачен таван:
1 - поправка на мазилката или
2 - сваляне на мазилката и грундиране на бетона с дъббокопроникващ грунд
:?
Аз бих избрал 2 :roll:

Тема "Дупка в таван на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: