• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Jeorjina - помощник
Здравейте,имам питане за монтаж на душ-кабина.
Оказа се ,че ъгъла в който искаме да я монтиране е повече от 90 градуса.В края на стената отваря с около 1,5см.При положение ,че сме направили пода с наклон в средата към главния сифон варианта ни е само за кабина с подушово корито( размери 120/80).Ще се поеме ли тази разлика от вратичките или да търсим друг вариант?
vidrata - специален-специалист
Джорджи не се разбира какво те притеснява???????Какво трябва да поемат вратичките???
Jeorjina - помощник
Ъгълът на който искаме да поставим кабината не е прав ъгъл.Отваря около 1.5см.
В магазина, в който харесах душ-кабината(овал ,120/80) ми обясниха,че такъв луфт от 1,5см няма как да се обере. При положение,че самата кабина ще лежи на душ-корито.При поставянето на коритото в една от страните ще има отстояние от 1,5см.Как тогава да бъдат хванати страниците на кабината?
Дано този път сте ме разбрали!?
:?
vidrata - специален-специалист
Разбрах те още първия път ама не знаех дали ти си наясно.
Така- решението е да разделиш тези 1,5 см от двете страни и тогава ще стане .Профила в който влизат крайните стъкла е достатъчно дълбок.Не е правилно но е все някъкво решение.
Jeorjina - помощник
Това означава по около 7мм за всяка от страните.В магазина обясниха,че при монтажа би могло да се поеме по 2-3мм за всяка от страните.А при моето положение - Не е ли много?Те вратите на плъзгане и без това са паянтави,та няма ли да е още по "клатещо" се положението?
ltg - напреднал
Има и едно малко по-шантаво решение, но мисля, че така ще стане ако душкабината не е с гръб - т.е. само корито и предни стъклени вратички. Опитай да вкопаеш коритото в ъгъла като махнеш цокъла и го напъхаш под плочките. Така ъгъла ще влезе в стената, а в двата края, където ще захванеш предните сраници към стените няма да е вкопано. Трябва само да помислиш за добра изолация откъм стената за да не влиза вода там.
Може би ще е добре ако преди да вкараш коритото в издълбаното да подмажеш с някаква циментова смес с хидроуплътнител.
dundurma - специалист
не знам дали получи съобщението ми,но моят съвет е или кабина с гръб или да ти излеят(направят)корито и не си купувай душпанел-не е удачен и няма да го ползваш пълноценно
Jeorjina - помощник
Благодаря ти за изчерпателният отговор.Хвърлила съм се да обикалям по магазините и не ми остава време за компютъра.Харесах си една кабина(изчистена) в Интеркерамик(120-80).Вратичките са на плъзгане ,но един доста удачен вариант,тъй като не се клатят прекалено(не играят мн.ролките).За съжаление има една добавка,която не ми допада.Мисля,че пешкирник и казват.Във вътрешната част се монтира(има дупки на стъклото) и служи за консумативи за къпане:сапун,шампоан и т.н.
Би ли уточнил какво имаш предвид за коритото.Какви проблеми създава?
Ние сме направили пода на банята с наклон към главният сифон и сега има 2 варианта(третият ще е разбиване на подовите плочки):1.Душ-корито и 2.корито от плочки.
XpacTa - специалист
Каква е логиката този пешкирник да се монтира вътре? Няма ли да ти се мокри кърпата?
Изображение
Идеята е дали не би могъл да се монтира отвън щом толкова те дразни?

P.S. Тази душ-кабина (ако е тази) излиза и в Боймар - да си провериш дали няма да е по-евтина.
Jeorjina - помощник
Този пешкирник се води за екстра и ако същият модел кабина с размери 90/90 е с цена 450лв,то този 120/80 е с цена :878лв. ,заради лавицата и то с отстъпката.За съжаление няма как да се монтира отвън,защото имаме съвсем малко разстояние до огледалният шкаф над мивката.Отвътре пък не знам дали ще влезе в размерите ,тъй като до батерията разстоянието е 32см.Боймар е официален представител на Интеркерамик.Ще отида на изложението на Стройко и се надявам там да са свалили още от цената,пък може и нещо друго да харесам.
Дайте съвето за душ кабина със поддушово корито или без?
  • 1
  • 2

Тема "Душ Кабина-монтаж?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: