• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
emilvaklinov - помощник
Впечатлен съм от предложения вентилатор! Мисля и аз да си сложа такъв,моъта баня е с размери 2,50/2.00/1.80-вис.,лошото е ,че трябва да разбивам разтоянието над плочките,което по-рано облепих сстиропорени плоскости за топлоизолация за да изчезне образуването на мухал и влага,но нямя вентилатор,а отварянето на прозорец след ползване не е достатъчно,сега мисля да купя такъв вентилатор,да пробия стената,слагам пвц тръба имонтирам,но не е ли мн. мощен този вентилатор за тази малка баня? А Ако го сложа в кухнята 13кв.м?Иначе "Cata X Mart Matic"самозатварящ се,датчик за влага-звучи впечатляващо!
zz_stefanov - майстор
sony30 написа:
Моят съвет е да имате поне един вентилатор в дома си без клапа, за да работи дори когато го изключите. Така и без да е с датчик за влага ще ви изтегля остатъчната влага. За кухнята може да е с клапа, заради миризмите, но поне в едната тоалетна да има без клапа.
Този съвет е рисков за предпоследните и последните етажи на блоковете. На 7 от 8 етажа съм и отдушниците в банята и тоалетната не само, че не теглят, но и ми вкарват в по голямата част от времето миризмите и парите от съседите. Как без клапа?
Ако си примерно на 4 от 8 етажа проблеми обикновенно няма. Тогава може и без вентилатор в някой случаи:)
Тук го бистрихме http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=13808
fichtenweg - специалист
Как така се получава че към последните етажи няма тяга, не е ли обратното - колкото е по-висока сградата по-силно да тегли. Значи ли това че в такъв случай повечето с такъв проблем на по-високите етажи предпочитат да отцепят долните етажи като си оставят няколкото метра въздуховод до покрива за лично ползване. Междувременно нищо неподозиращите долни етажи гният в невежество и се чудят какво още да измислят/направят за да спре междусъседската обмяна на смрад - но каквото и да направят няма избавление.

Това ли е причината при едновремешното строителство да са поставяли ел. мотрор на комина за да изтегля въздуха така че всички да са доволни. Интересно ми е още, не е ли прекалено шумен такъв един ел. мотор за последните етажи, постоянно ли е включен, какви други недостатъци има при ползването на такъв.

Ако някой се занимава с поставянето на такива нека даде оферта
zz_stefanov - майстор
fichtenweg написа:
Как така се получава че към последните етажи няма тяга, не е ли обратното - колкото е по-висока сградата по-силно да тегли. Значи ли това че в такъв случай повечето с такъв проблем на по-високите етажи предпочитат да отцепят долните етажи като си оставят няколкото метра въздуховод до покрива за лично ползване. Междувременно нищо неподозиращите долни етажи гният в невежество и се чудят какво още да измислят/направят за да спре междусъседската обмяна на смрад - но каквото и да направят няма избавление.

Това ли е причината при едновремешното строителство да са поставяли ел. мотрор на комина за да изтегля въздуха така че всички да са доволни. Интересно ми е още, не е ли прекалено шумен такъв един ел. мотор за последните етажи, постоянно ли е включен, какви други недостатъци има при ползването на такъв.

Ако някой се занимава с поставянето на такива нека даде оферта
Дали някои са прекъснали отдушниците - случва се
На горните етажи наистина няма тяга, още по лошо е, че вместо да дърпа вкарва (това ако тялото на отдушника е цяло както при нас в банята).
Примерно при нас в кухнята е на отделни секции за всеки апартамент, пак няма силна тяга, но поне не ми докарва чуждите миризми. Без ширм обаче не става.
На предишния апартамент където беше запушен отдушника на банята с някаква вентилираща уредба за военно време, в кухнята имаше отделен отдушник, който при 4 от 8 етаж дърпаше яко. На него му направих клапа с въженце да го затварям когато не се готви, че охлаждаше апартамента.
Всякакви ситуации може да има, така че първо трябва да се проучи кое как е и тогава да се действа. Важно е и да се строснете на съседите от горе да не прекъсват нищо от вертикалите от тук нататък. Никой няма право да разваля общите системи в сградата.
fichtenweg - специалист
Добре де, с какво се обяснява това че вместо да дърпа, вкарва. Чувал съм че много хора дори не си ползват вентилатора по простата причина че има постоянна тяга - поради което дори се получава обратния ефект който си забелязал - охлаждане на апартамента. Така или иначе ще се проучи, но може ли да съществува друга причина освен прекъсването на отдушниците (и разбира се запушване) за да не тегли.

Ако някой знае повече за поставянето на подобни покривни вентилатори нека сподели

http://www.estervil.com/rub.php?sr=2&r=18

съществуването на такива вентилатори по-скоро ме кара да мисля, че строителните фирми у нас си пестят от такива системи
  • 1
  • 2

Тема "аспиратор - какъв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: