Впечатлен съм от предложения вентилатор! Мисля и аз да си сложа такъв,моъта баня е с размери 2,50/2.00/1.80-вис.,лошото е ,че трябва да разбивам разтоянието над плочките,което по-рано облепих сстиропорени плоскости за топлоизолация за да изчезне образуването на мухал и влага,но нямя вентилатор,а отварянето на прозорец след ползване не е достатъчно,сега мисля да купя такъв вентилатор,да пробия стената,слагам пвц тръба имонтирам,но не е ли мн. мощен този вентилатор за тази малка баня? А Ако го сложа в кухнята 13кв.м?Иначе "Cata X Mart Matic"самозатварящ се,датчик за влага-звучи впечатляващо!
sony30 написа:Моят съвет е да имате поне един вентилатор в дома си без клапа, за да работи дори когато го изключите. Така и без да е с датчик за влага ще ви изтегля остатъчната влага. За кухнята може да е с клапа, заради миризмите, но поне в едната тоалетна да има без клапа.Този съвет е рисков за предпоследните и последните етажи на блоковете. На 7 от 8 етажа съм и отдушниците в банята и тоалетната не само, че не теглят, но и ми вкарват в по голямата част от времето миризмите и парите от съседите. Как без клапа?
Ако си примерно на 4 от 8 етажа проблеми обикновенно няма. Тогава може и без вентилатор в някой случаи:)
Тук го бистрихме http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=13808