• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
min00
Сифона на попдушовото корито е по-висок от височината на коритото. не искам да копая проходка в пода, защото комшиите не ми разрешават. Дайте идея как да се свържа към стария си сифон, който се намира почти в центъра на банята, а душ кабината е в единия ъгъл.
masteradmin - майстор
Е това поддушово корито няма ли крака ?
Аз знам че се слага на крака и отстрани се облицова с плочки. По добре качи снимка.
съжалявам че вдигам стара тема, ама сега ми е на дневен ред и аз да монтирам такова поддушово корито

прочетох препратката на мастерадмин, но там пише че към коритото идват и крака, а при мен ситуацията е следната:
купих си корито 80x80 см порцеланово-Видима и то идва голо - без нищо. купих си и сифон и гъвкава тръба от сифона до дупката в плочките. ще вдигна коритото над нивото на плочките, защото няма да разбивам теракота, НО как да закрепя здраво коритото за вече залепените теракотени плочки??

продавача каза да наслагам ИТОНГ отдолу и със теракол, но не знам дали ще стане достатъчно здраво ( яко е тежко това корито :no: ) или да си купя такива стойки от някъде и с ИТОНГ само отпред челото на което ще лепя плочките??
DO vesko_m zalepi si tuxlite pod koritoto kato ostavi6 svobodno mqsto za sifona.stava pravil sam go.
крум - специалист
Аз реших проблема с моето корито така (по средата на страницата):
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... c&start=45

Коритото е 90х75, порцеланово, Видима

Малко не личи самото закрепване, но то стана по следния начин:
- на пода завих с дюбели 5 планки 5х5 см - за всеки от болтовете (болтовете са краката на стойката).
- нивелирах с болтовете стойката и коритото.
- след това контрирах болтовете с по една гайка за стойката
- сложих стойката и с телоподаващото заварих болтовете за планките
- след това следва залепване на коритото за стойката и 2-те стени със строително лепило (т.е. силикон), аз лично избрах най-скъпия в магазина.

Голямо слагане/сваляне на коритото падна. А и си е неудобно за сам човек - лично аз 2 дни чаках баща ми да дойде да помогне с местенето.
до 'крум': мале, мале - това се казва супер изпълнение :-D
не мога да си го позволя - нямам телоподаващо

до 'ilian197474': благодаря за насърчението :lol: започнах го

т.е. изрязах от 5см итонг две плочи, които ги сложих вертикално до стената - те ще подпират коритото октъм стената. после направих три тухлички 10x15cм, а височината им е към 12см - леко различно съм ги нащърбил за да нивелирам горе-долу коритото (доколкото го мерих, то си има собствен наклон в посока сифона)

до ден-два чакам още един човек за помощ и смятам да напляскам теракол отгоре и отдолу на тухличките и да пльосна коритото директно отгоре. единствено ме плаши как ще се хване итонга с теракола за самите теракотени плочки (мисля си че откъм керамичното корито ще се залепи яко) - ама не ми се занимава да пробивам теракотите, да набивам евентуално арматура като шпилки и отгоре да нахлуза итонга с дупки в него - ще вземе да стане БЕТОН :roll:

ще прасна снимки тея дни
крум - специалист
Ceresit имат лепило за лепене на фаянс върху фаянс. Предполагам, че и други произведители имат такова лепило - с него не би трябвало да имаш проблем за залепването на итонга към плочките.

И хубаво изолирай/залепи със силикон между коритото и стената.
оня ден го сложих :-D сега чакам да стегне лепилото и ще пиша колко е здраво после
в топливото ми предложиха Борофикс на Боро, ама беше 25 кила и в железарията имаха на Церезит21 - Суперфикс - уж пише че става и за плочка върху плочка, и за други гладки повърхности - ще видя колко здраво ще хване итонга върху теракота, че това е единственото, което ме притеснява

Прикачен файл

1.jpg
така разположих итонга под коритото, като вляво успоредно на стената ще върви меката връзка от сифона до канала
1.jpg (54.17 KиБ) Видяна 12219 пъти

Прикачен файл

2.jpg
снимка отстрани - само проба, без лепило
2.jpg (41.62 KиБ) Видяна 12219 пъти

Прикачен файл

3.jpg
отгоре как излегжда - после след като стегне итонга отдолу ще го облепя отпред по челото, където ще лепя плочките
3.jpg (49.84 KиБ) Видяна 12219 пъти
крум - специалист
Само трябва много внимателно да изолираш под коритото, че итонга се саморазпада при навлажняване... И пиши как е хванало лепилото
  • 1
  • 2

Тема "монтиране на поддушово корито" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: