Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
solo5 - майстор
masterval написа:
Само това мога да кажа, че ако работиш с много малък гребен, ще се видиш в чудо с количествата фугировка след това.
защо? :?
panalov - специалист
EDI написа:
Аха, пардон, грешката е моя.Таз технология не съм я изучил още. :lol: Ами като гледам тогава гърба, не е ли гланциран, как ще залепне /или така го виждам/.

Гърба също е гланциран,но е нарязан на каналчета.Всяка плочица има по три каналчета ,сигурно от тук идва идеята да се лепят с лепило за стъклокерамични плочки .

Лепилото ми е промлем защото в моя град и съседния продават единственото бяло лепило и е на Боро което не е янсо далистава за моя случай.
masterval

Само това мога да кажа, че ако работиш с много малък гребен, ще се видиш в чудо с количествата фугировка след това.
Тя многото фуга е неизбежна при толкова много фуги.
Идеята на гребина с малките зъби е да не излиза много лепило през фугите ,че няма изчистване после.

Гребена който успях да намеря е със зъби 4мм.
EDI - майстор
vidrata написа:
:lol: :lol: :lol: Абе Еди ще ме умориш бре.
А, дръж се, не падай :lol: .За сефте виждам плочки с хартия.Понеже съм любител /не ми е професията майсторлъка/, до сега само един два пъти по магазините съм виждал с мрежа, ама отдолу хич не съм ги гледал как са оформени.Човек се учи докато е жив.
Чаро - Акълия
Привет на всички.
Лепил съм такива плочки и със силикон в старото си жилище. Не са мръднали вече 7-8 години, не помня точно. Тия зелените са почти като твоите и са залепени на гипсокартон и дървен плот с обикновен силикон. Тия сините на пода на цялата баня ги лепих с обикновено лепило на Боро и те не са мръднали.
Върви много фугираща смес.
Ако сложиш някое от препоръчаните флекс лепила, съм сигурен че няма да имаш проблеми. И моя съвет за лепилото е или с много малък гребен или без гребен. Ако сложиш много лепило става една...
Ако основата навсякъде ти е ГК(или идеално подравнена) и плочките са само декорация, даже бих ти препоръчал силикон. На всяка плочица по зрънце и притискане, докато не се опрат в основата. Става идеално....
Стелко - специалист
понеже е шпакловано с гипс, първо го зашкури добре, после е добре да грундираш с грунд за картон,но при положение че няма вода не е задължително , бялото лепило на боро ще ти свърши работа, използваи гребен 4-ка, нанасяй лепилото хоризонтално , за да не се свличат с твърда маламашка притискаш след залепяне и това е , внимавай да не направиш гъсто лепилото лепи се от горе надоу не са ти нужни никакви мастари и прочие. за рафтчето провери дали влизат цели плочки ако ли не ще ти е трудно, режат се с диамантина но много се пръскат и трудно ще направиш хубав ръб, външните ъгли по принцип ги пилвам леко с диск за неметал .след 1 ден мокриш хартията обилно ,и я махаш - чакай добре да се напои иначе ще извадиш копчета фугираш и си готов успех
panalov - специалист
Стелко написа:
понеже е шпакловано с гипс, първо го зашкури добре, после е добре да грундираш с грунд за картон,но при положение че няма вода не е задължително , бялото лепило на боро ще ти свърши работа, използваи гребен 4-ка, нанасяй лепилото хоризонтално , за да не се свличат с твърда маламашка притискаш след залепяне и това е , внимавай да не направиш гъсто лепилото лепи се от горе надоу не са ти нужни никакви мастари и прочие. за рафтчето провери дали влизат цели плочки ако ли не ще ти е трудно, режат се с диамантина но много се пръскат и трудно ще направиш хубав ръб, външните ъгли по принцип ги пилвам леко с диск за неметал .след 1 ден мокриш хартията обилно ,и я махаш - чакай добре да се напои иначе ще извадиш копчета фугираш и си готов успех
Благодарско :prayer:

Тема "Стъклокерамични плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: