Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
karasko - помощник
Здравейте,

Поръчах си стъклен параван с врата за банята преди половин година, и все още нямам врата. Историята е дълга, но конкретния проблем в момента са пантите. Снимка на пантите можете да видите тук:
http://shorelineshowerdoors.com/images/semiframless.jpg

Проблемът е, че тези панти са предвидени за дебелина на стъклото 10мм, а при мен стъклото е 8мм (държа да отбележа, че така ме подредиха от фирмата която трябваше да ми монтира вратата - AquaNova, не съм си ги избирал аз). Поради този факт, колкото и да ги стягам тези панти, те не могат да притиснат достатъчно стъклото на вратата, и тя веднага увисва на една страна и става невъзможно да се отваря и затваря.

Така че ако някой може да ме насочи откъде мога да си купя панти за 8мм стъкло, или поне по-къси винтчета за тези панти (не знам дали е възможно) ще му бъда благодарен.

Благодаря предварително!
Deo-x - специалист
Не можа ли да скъсиш винтовете тоест да изрезеш края резбите колкото за 8мм за да стегне плътно пантите за вратата?
MASTER - специалист
И да намериш панти за 8 мм стъкло съм убеден, че няма да съвпадне зарязването на стъклото.

И да ти кажа къде продават обков за стъкло,едва ли ще се ориентираш сам.

Не виждам какви са пантите, но има варианти, при които пантите са по скъпи от стъклото.

Най добре иди до КиН заедно с една панта и им кажи каква е ситуацията. При тях има сравнително разнообразни неща, и биха могли да ти решат проблема.

Късите винтове в повчето случаи не решават проблема, трябват ми детайлни снимки на пантите за да ти кажа дали има шанс за успех.

Освен това, от снимката която си постнал ми се струва, че ще има и друг проблем след монтажа, но пак ми трябват детайли за да преценя добре.
solo5 - майстор
не знам за пантите, но банята ти е много красива :2thumbs:
Чаро - Акълия
Ako беше написал за кой град става въпрос...щях да те пратя в Люлин. :-D
Ако си в София, срещу Домко в Люлин (не помня кой блок беше, посока околовръста) има представителство на Ozon. Имат от пиле млеко за стъклата...
Доколкото имам опит с обкова за стъкло, ако пантите са предвидени за 10мм и да смениш винтовете, няма да стане стабилно. Не си играй със стъклото!!!
:)
MASTER - специалист
А как се казва фирмата там в Люлин

Няма гаранция , че пантите на Озон ще станат на неговите изрязвания на стъклата.

А то с винтовете или ще стане стабилно, или ще падат от стъклата, няма как да стане не много стабилно.

В повечето случаи си трябва и пилене с шлайф, или отнемане с фреза, но не е работа за хора, които не знаят какво правят.

А има и вариант изобщо да не може да стане с наличните панти.
karasko - помощник
MASTER написа:
Най добре иди до КиН заедно с една панта и им кажи каква е ситуацията. При тях има сравнително разнообразни неща, и биха могли да ти решат проблема.

Късите винтове в повчето случаи не решават проблема, трябват ми детайлни снимки на пантите за да ти кажа дали има шанс за успех.

Освен това, от снимката която си постнал ми се струва, че ще има и друг проблем след монтажа, но пак ми трябват детайли за да преценя добре.
Благодаря, ще проверя в КИН.

Иначе снимката не е на моята баня, просто пантите ми изглеждат същите, и затова дадох линк към тази снимка.
karasko - помощник
solo5 написа:
не знам за пантите, но банята ти е много красива :2thumbs:
Това не е моята баня, просто пантите ми изглеждат същите, и затова дадох линк към тази снимка.
karasko - помощник
cacho написа:
Ako беше написал за кой град става въпрос...щях да те пратя в Люлин. :-D
Ако си в София, срещу Домко в Люлин (не помня кой блок беше, посока околовръста) има представителство на Ozon. Имат от пиле млеко за стъклата...
Доколкото имам опит с обкова за стъкло, ако пантите са предвидени за 10мм и да смениш винтовете, няма да стане стабилно. Не си играй със стъклото!!!
Много благодаря!
От София съм, извинявам се че не го бях споменал - ще проверя в Домко, 10х

Чаро - Акълия
Не в Домко, а срещу него в блока на приземния етаж. Има табели.
Мастер не помня името на фирмата. Там ме препратиха от Бестимекс...

Тема "Панти за стъклена врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: